BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor için tek yol Avrupa

Avrupa Kupalarına katılma yolunda kritik haftalara giren Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Burasspor maçını kazanarak bir engeli daha aşma...

Abone ol

Avrupa Kupalarına katılma yolunda kritik haftalara giren Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Burasspor maçını kazanarak bir engeli daha aşmanın planlarını yapıyor. Oyuncularını zorlu maça konsantre etmeye çalışan teknik sorumlu Hami Mandıralı, savunma kurgusunda zorunlu değişime gidecek.
Spor Toto Süper Ligi’nin 32. haftasında deplasmanda Burasspor ile oynayacak olan Trabzonspor, tüm hesapları galibiyet üzerine yapıyor. Hami Mandıralı’nın takımın başına geçmesinden sonra yükselişe geçen Karadeniz ekibi, hükmen yenik sayıldığı Fenerbahçe maçı dışında yenilgi yüzü görmezken, son iki haftadır elde ettiği Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor galibiyetlerine Burasspor maçını da ekleyerek Avrupa Kupalarına katılma yolunda bir engeli daha aşmayı hedefliyor.
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, hafta içinde yapılan çalışmalarda oyuncularıyla sık sık bir araya gelerek kalan maçların önemine vurgu yaptığı öğrenildi. Tüm yaşananların ardından ligin sonuna yaklaştıklarını ifade eden genç teknik adam, oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde her ne olur ise olsun bulundukları konum itibariyle 3 puana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Son haftalarda ortaya koydukları performansı kalan haftalarda da oyuncularından göstermelerini isteyen Mandıralı, Avrupa’da olmak istiyorsak Bursaspor maçını mutlaka kazanmaları gerektiğini ifade etti.

MANDIRALI’NIN GÖZÜ CANER VE MUSTAFA AKBAŞ’TA
Trabzonspor, sahasında mağlup ettiği Gaziantepspor maçı sonrası savunma bölgesinden yaşadığı sıkıntı ön plana çıktı. Mustafa Yumlu’nun cezala duruma düşmesi, Bosingwa’nın sakatlığının sürmesi üzerine teknik sorumlu Hami Mandırıla bu bölgede yeni arayışlara girdi. Gaziantepspor maçında Mustafa Yumlu ve Bosingwa’yı savunmada yan yana oynatan Hami Mandıralı, cezalı Mustafa Yumlu’nun ve sakatlığı devam eden Bosingwa’nın bu kez yan yana oynamayacak olmaları ihtimali üzerine savunmada farklı arayışlara girdi. Bazı bölgelerde değişikliğe gidebileceğinin sinyalini veren Mandıralı, geçtiğimiz hafta savunmanın sağından görev verdiği ancak performansından memnun olmadığı Caner Osmanpaşa’yı bu kez Aykut Demir ile birlikte savunma göbeğinde oynatması bekleniyor. Sakatlığından iyileşme yönünde olumlu raporlar gelen ve Burasspor maçına yetiştirilmeye çalışılan Özer Hurmacı’nın oynaması halinde, son haftaların başaralı ismi Zeki Yavru’yu sağ kanata çekmeyi planlayan Hami Mandıralı, Özer Hurmacı’nın dönmemesi halinde savunmanın göbeğinde düşündüğü diğer isim ise Mustafa Akbaş. Mandıralı’nın, Portekizli oyuncu Bosingwa’nın oynama ihtimalinin düşük olması nedeniyle Caner Osmanpaşa ve Mustafa Akbaş’tan birini Aykut Demir ile yan yana oynatması bekleniyor. Hafta içinde yapılacak olan çalışmalarda iki oyuncunun durumuna bakarak bir karar vermesi beklenen Hami Mandıralı, gözünü Caner ve Mustafa’ya çevirdi. Uzun süren sakatlığın ardından Trabzon’a gelerek çalışmalara başlayan Sol Bamba’nın maç eksiği bulunmasına rağmen durumunun iyi olması bu bölge için bir alternatif olarak duruyor.
(İHA)