BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gülen 15 Temmuz'dan sonra o talimatı göndermiş!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'in gözaltına alınanların verdikleri ifadeler için talimat gönderdiğini açıkladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

Bakan Bozdağ, 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler için Gülen'in nasıl ifade vermelerini içeren bir talimat gönderdiğini söyledi.



FETULLAH GÜLEN TALİMAT YAYINLAMIŞ

Bakan Bekir Bozdağ, sözlerine söyle devam etti:

"Fethullah Gülen, istihbaratımıza göre, nasıl ifade vermeleri için talimat yayınlamış. Çarpıtmak için, oradaki yapının çözülmemesi için ifade talimatı hazırlanıyor. Ancak o ifadeler örgütü deşifre etmiş oluyor. Gülen'in ortaya koydtauğu bu sapık anlayışlar onları, aileleri perişan etti. Kaç ocağa ateş düştü. Pek çok insan hürriyetinden mahrum oldu, pek çok insan katil oldu. Bu yapıya dur demezlerse ileride hangi vahşi suçlar işlenecek bunları kestirmek zor. Şimdi herkese diyorum ki lütfen bildiklerinizi anlatın. Bu DAEŞ, PKK militanları da böyle motive ediyor. Ölen şehit, öldüren şehit, herkes cennete gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor."