BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Nazarbayev'e kutlama

Cumhurbaşkanı Gül, Nursultan Nazarbayev'i kutladı

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeniden Kazakistan Cumhurbaşkanı seçilen Nursultan Nazarbayev'i kutladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Nazarbayev'e bir tebrik telgrafı göndererek, 3 Nisan seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik ettiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Nazarbayev'e gönderdiği telgrafda, seçimlerin huzurlu ve sakin bir ortamda, herkese açık bir şekilde gerçekleşmesinden duyduğu sevinci dile getirdi. Nazarbayev'in yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini ''Kazakistan halkı geleceğe dair umutlarını seninle yeniden canlandırdı'' diye değerlendiren Gül, Nazarbayev'in ülkesine yaptığı hizmetlerden de övgüyle söz etti.

''Hepimiz, senin akıllıca ve uzak görüşlü politikaların sayesinde Kazakistan'ı bölgesindeki vahada bir çiçek haline nasıl getirdiğine tanığız'' diyen Gül, Kazakistan'ın uluslararası arenada kendi itibarını da her geçen gün arttırdığını söyledi.

Nazarbeyev'in Kazak ve Türk halklarının kardeşlik ve dostluğunun güçlenmesi için çok önemli kişisel çabalar gösterdiğini belirten Gül, Kazakistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geleceğine yürekten inandığını kaydetti.

Bu arada dünyanın dört bir yanından cumhurbaşkanları ile hükümet başkanlarından Nazarbayev'e kutlama mesajları geldiği bildirildi.