BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  POLİTİKA

Gül'den korsan film yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran ziyareti öncesinde korsan film izlediği yönündeki iddialara cevap verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde korsan film izlediği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Twitter'da izlediği bir filme yönelik yazdıklarına ilişkin ''filmin korsan olduğuna'' yönelik bazı tartışmaların yaşandığı anımsatılıp değerlendirmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine bazen seçme film ve kitapların geldiğini, bunların hepsinin danışmanlarınca kendisine verildiğini belirtti.

Gül, ''Herhangi bir şekilde yasal olmayan bir film zaten bana verilmez'' diyen Gül, filmin kendilerine gelişi konusunda açıklama yapıldığını da anımsattı. Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu konuda kamuoyunun hassasiyetini takdirle karşıladım. Kültür ve sanat faaliyetlerinin kök bulması için bu kuralların tabi ki yerleşmesi Türkiye'de çok doğrudur ve ben de zaman zaman konuşmalarımda söylerim'' diye konuştu.

GÜL TWİTTER'DA NE YAZMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twitter'dan Türkiye'de henüz gösterime girmemiş Oscar'a 12 dalda aday gösterilen The King's Speech (Zoraki Kral) filmini eşiyle birlikte izlediğini ve çok beğendiğini yazmıştı. Ancak filmin Türkiye'de vizyona girmemiş olması ve ABD'de dahi DVD'sinin piyasaya çıkmamış olması Gül ve ailesinin 'korsan dvd' izlediği tartışmalarını da beraberinde getirmişti.