BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi önce bereketsiz dedi şimdi de...

İstanbul'daki seçmen ve partililerle birara gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AK Partiy'ye yüklendi.

Abone ol

İstanbul'daki programları öncesi öncesi Sarıyer'de vatandaşlarla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP tuzu kokuttu" dedi. Daha önce Erzurum'da 'AKP bereketsiz' diyen Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri yeni bir tartışmayı başlatacak türden.

Gazete okuyan Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla birlikte çay içti. Sarıyer Emirgan'da vatandaşlarla biraya gelen Kılıçdaroğlu, fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu Balyoz soruşturması hakkında gelişmeleri kaygıyla izlediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Emirgan'a çay içmeye geldim. Yurttaşlarla beraber olmak en azından onlarla daha sıcak bir ilişki kurmak için buradayım. Gazetelere bakıyoruz gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Hava, atmosfer güzel ama sonunda içimizdeki kaygıları bir şekilde dışarı vurmak durumundayız. Haksızlıklar yapılıyor bu konuda ciddi kaygı duyuyoruz. Balyoz tutuklamalarına ilişkin düşüncelerimi daha önce belirttim. Yargı siyasallaştırılmış ve güven sarsılacaktır. Tuzun kokmaması lazım. AKP tuzu kokuttu. Zaten sorun da buradan başlıyor".

Kılıçdaroğlu Maraş'taki göçükle ilgili CHP adına heyet gittiğini ve gelecek raporu beklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu daha sonra Galatasaray Üniversitesindeki programına katılmak üzere aracına binerek Emirgan'dan ayrıldı.