BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Gül'den flaş Suriye açıklaması!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesine ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uluslararası sularda Suriye'nin Türk uçağını düşürmesinin ardından uluslararası camianın dayanışmasını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Kesinlikle bu olay sineye çekilmeyecektir" dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. Yıl Dönümü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ortak basın toplantısı düzenledi.

İki cumhurbaşkanı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Bu zirvede Suriye ile gerginlik ele alındı mı?" sorusuna, Gül, "Bu konu bu zirvede hiç ele alınmadı. Bu zirvenin konusu değil. Bu ekonomik işbirliğiyle ilgili bir zirve" yanıtını verdi.

Gül, "NATO'nun Suriye'ye ilişkin toplantısından Türkiye tatmin oldu mu?" sorusuna, "Bu olayla ilgili yeteri kadar açıklama yapıldı. Şu anda, artık net olarak her şey ortada ki bizim keşif uçağımız Suriye'ye karşı hasmane tutumu sözkonusu değildi. Ayrıca Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili özel bir misyonu yoktu. Bu uçağımız rutin bir uçuş yapıyordu. Zaten tersi olmuş olsaydı ona göre koruma verilirdi ona göre donatılmış olurdu. Uluslar arası sularda bu uçağın başına gelenler Suriye silahlı kuvvetlerinin nasıl bir paranoya ve telaş içinde olduğunu gösteriyor. Uluslar arası camianın dayanışmasını takdirle karşılıyoruz. Kesinlikle bu olay tabi ki sineye çekilmeyecektir" yanıtını verdi.