BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Gülden EXPO atağı

Cumhurbaşkanı Gül, farklı kültürlere sahip insanları biraraya getirmeye çalışacaklarını söyledi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Daha önce hiçbir EXPO'nun yapmadığı şekilde, birçok bölgeden farklı kültürlere sahip insanları bir araya getirmeyi planlıyoruz" dedi.

EXPO 2015 İzmir 2. Uluslararası Sempozyumu kapsamında, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleri ve sempozyum katılımcıları onuruna Alsancak Garı'nda akşam yemeği verildi.

İzmir'in barış, sükunet ve diyaloğu temsil ettiğini belirten Gül, "Paris'te BIE Genel Kurulu'nda bulunmam, Türkiye'nin bu projeye en üst seviyedeki desteğinin bir işaretidir. Sivil toplum, kamu ve muhalefet partileri bu ortak amaç çerçevesinde bir araya gelmiştir. Türkiye, Avrupa, Asya ve Orta Doğu'nun coğrafi ve kültürel anlamda kesiştiği noktadadır. Türkiye bu bölgeleri birbirine bağlamakta, ekonomiler, kültürler ve insanlar arasında etkileşimi sağlamaktadır. Bu nedenle EXPO 2015 İzmir'i sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin köprü rolü oynadığı geniş bir coğrafya için de önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Gül, şöyle devam etti:

"Bu noktada, size şunu da belirtmek isterim ki EXPO 2015 İzmir süresince Türk Hükümeti, Türkiye'ye giriş için vize gereken ülkelerin konuklarına yönelik vize prosedürlerinde kolaylıklar sağlayacak. Şu anda bile 100'e yakın BIE üyesi ülke vatandaşları, Türkiye'ye vize olmadan girebilmektedir. Eğer İzmir EXPO'yu alırsa, EXPO coğrafi anlamda ulaştığı boyut açısından, bu tarihi bir karar olacak."