BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  POLİTİKA

Göç yasası Türkler için

Milletvekili Zafer Üskül, Almanya'daki göç yasasının Türkler'i mağdur edeceğini söyledi

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de çeşitli temaslarda bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, yenilenen Alman Göç Yasası'nın, Alman Anayasasına ve uluslararası insan hakları sözleşmelerine aykırı olduğunu söyledi.

Üskül, Berlin'de bugün Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Alman Hükümeti Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile yaptığı görüşmelerden sonra temaslarını değerlendirdi.

"Göç Yasası bize göre, hem Alman Anayasası'na aykırılık içeriyor, hem de uluslararası insan hakları sözleşmelerine uygun düşmüyor" diyen Üskül, "İki noktada bunu görebiliyoruz. Bir yandan ailenin birliğinin sağlanması ki bu bir temel haktır. İkincisi de ayrımcılık söz konusudur. Sonuçta yasada 'Türk' sözcüğü geçmiyor, ancak Iraklı, Taylandlı ya da Hintli için önem taşımıyor. Çünkü burada 3 milyon Türk var. Kendi ülkesinden eş bulmak isteyenler daha çok Türkler arasından çıkacaktır, bu gayet açık. Tek tük başka ülke vatandaşları da bu sorunu yaşayabilir, ancak bunu yoğun olarak yaşayacak Türklerdir. Bu yasa, Türklere karşıdır" diye konuştu.