BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA

Baykal, Köksal Toptanı incitti

"Yarın yine yüzyüze bakacağız" diyen TBMM Başkanı Köksal Toptan, neden incitildiğini şu sözlerle açıkladı.

Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın anayasa değişikliği sırasında "geçmişi hatırlatan" sözlerine ilişkin, "Sayın Baykal’ın kast ettiği dönemin mensubu bir ailenin çocuğuyum. Daha fazla ayrıntılı tartışmasına girmek istemem, ama kuşkusuz incindiğimi söylemek istiyorum" dedi.

Köksal Toptan, İstanbul Valisi Muammer Güler’i makamında ziyaret etti.
Toptan, Valiliğe gelişinde, Muammer Güler ve vali yardımcıları tarafından tören mangası eşliğinde karşılandı.

"BEYAZ ÇARŞAF" TARTIŞMASI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, "Siyasetteki Beyaz Çarşaf tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Siyasette tartışmalar olur. Burada önemli husus bana göre, siyasi rekabet adına söylenecek sözlerde, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınmaya çalışmak lazım. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de zaman zaman siyaset sertleşiyor. O nedenle ben, tüm liderlerimizin buna dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Onu umuyorum. Ama dediğim gibi, bu tartışmaları yaparken birbirimizi çok fazla incitecek söz ve davranışlardan özenle kaçınmakta yarar var diye düşünüyorum."

"BU SÖZLERDE TARAFIM"
"Tartışmaların Deniz Baykal’ın geçmişi hatırlatan sözlerinden kaynaklandığını" ifade eden bir gazetecinin, "Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Adnan Menderes örneğini vermesini siyaset açısından doğru buluyor musunuz?" sorusunu yöneltmesi üzerine de TBMM Başkanı Toptan, "Bir siyasi tartışmanın içine girmek istemem, ama ben tabii bu sözlerde tarafım. Çünkü Sayın Baykal’ın kast ettiği dönemin mensubu bir ailenin çocuğuyum ben. Daha fazla ayrıntılı tartışmasına girmek istemem, ama kuşkusuz incindiğimi söylemek istiyorum" diye konuştu.

Toptan, "Bir özür bekliyor musunuz bu yönde?" sorusuna ise "Siyasette böyle yanlış laf da söylenir. Her laftan sonra böyle özür beklemek... Zannediyorum Sayın Baykal kendisi de o sözleri söyledikten sonra pişman olmuştur" yanıtını verdi.