BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı'na yeniden adaylığı konusunda yürütülen tartışmaları değerlendirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, ikinci kez Köşk adaylığı nedeniyle Başbakan Erdoğan ile aralarının açık olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Gül, "Tayyip Bey'le ilişkimiz kardeşlik hukukunun ötesinde. Günü geldiğinde oturup konuşur, en doğrusunu buluruz" dedi.

SEVER GÜL'ÜN ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in Cumhurbaşkanı'nın ikinci kez adaylığının bazı AK Partililer tarafından engellenmek istemesinin Gül'ü üzdüğünü söylemesiyle başlayan polemiğe son noktayı Gül koydu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulucanlar ve Hamamönü'nü ziyareti sırasında gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığına ikinci kez aday olup olmayacağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında her hangi bir olumsuz durumun olup olmadığı ile ilgili sorularına cevap verdi.

İLİŞKİLERİMİZ KARDEŞLİK HUKUKUN ÜZERİNDE

Cumhurbaşkanı Gül, "Sorularınıza uzatmadan kısaca bir cevap vereyim, daha seçime iki yıl kadar uzun bir bir süre var, hepimizin hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığımız önemli işler var. Bu görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekir. Günü geldiğinde de kendi aramızda otur konuşuruz en doğru kararı veririz. Ayrıca şunu sizler de biliyorsunuz ki sayın Başbakan Tayyip beyle aramızdaki arkadaşlığımız ilişkilerimiz, kardeşlik hukukunun üzerindedir. dolayısıyla bunları da aklınızda tutmanızı öneririrm." şeklinde konuştu.

AK PARTİ KURMAYLARI NE DEMİŞTİ?

AK Parti kurmayları da tartışmaları suni bulmuş, iki liderin dostluğuna dikkat çekmişlerdi. Yöneticiler eleştiri oklarını Sever'e yöneltmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik:  Hiçbir sorun yok. Birileri beyhude bazı beklentiler içerisindeler. Bunlar kesinlikle olmayacak.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan: Ahmet Sever'in Cumhurbaşkanı ile ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmiyorum ama bazı danışmanlar kraldan çok kralcı olabiliyor, durumdan vazife çıkarabiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi: Ahmet Sever kimdir tanımam. Bir memur arkadaş, kamuoyuna böyle bir bilgi sunmuş. Görevi midir değil midir, tartışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve süresi ile ilgili yasal anayasal hükümler ortadadır. Tartışılması gereken şeyler değil bunlar.

Enerji Bakanı Taner Yıldız: Bu konuda her birimizin o iki insanın birbirlerine yaklaşımlarına kendilerine göre daha yabancı olduğunu söylemek isterim. Her ikisi de birbirine bu manada şeffaf ve açık davranan kişilerdir. Bu konuda suni bir gündem oluşturmaya çalışmayalım.

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik: 2007'de Sayın Başbakan kendisi aday olabilecekken ‘Bizim adayımız Abdullah Gül kardeşimdir’ dedi. Bu gün de o feragat duygusu aynen yaşıyor. Ben Sayın Başbakan'in aday olması halinde Sayın Gül'ün aday olmayacağına inanıyorum.