BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP heyeti Şemdinli'de

Kılıçdaroğlu'nun Şemdinli kırsalında süren operasyonlarla ilgili inceleme yapmak üzere görevlendirdiği CHP heyeti Hakkari'de

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şemdinli kırsalında süren operasyonlarla ilgili inceleme yapmak üzere görevlendirdiği CHP heyeti, bugün Hakkari'ye geldi.

Öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Hakkari'ye gelen CHP'nin İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, parti binasında basın toplantısı düzenlediler. Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, heyete Hakkari'ye geldikleri için teşekkür etti. Heyetin başkanlığını yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, günlerdir bölgede yaşanan çatışma ve operasyonlarla ilgili kamuoyuna tatmin edici bilgi vermeyen hükümeti eleştirirken, CHP heyeti olarak çatışmaların yaşandığı boşaltılan köylere de gidip burada incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

Alaattin Yüksel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine bölgede yaşananları yerinde görmek için geldiklerini ifade ederek, "CHP olarak Türkiye'nin neresinde bir sorun varsa biz de oradayız. Genel Başkanımız şu an Adana'da. Biz de 14 gündür süren çatışmalar ile ilgili bilgi almak için buradayız. Fakat yaşanan çatışmalarla ilgili Türkiye yeterince aydınlatılmıyor. Yeterince bilgilendirilmiyor. O nedenle çok farklı bilgiler akıyor. Bir bilgi kirliliği var. Bölgede neler olup bittiği ile ilgili yerinde görüş ve müşahede edip ve bu bilgileri Genel Başkanımıza aktaracağız. Türkiye'nin doğruları öğrenme hakkı vardır. 70-80 yıldır Türkiye'de bilgilenme hakkı vardır. Ama ne yazık ki; bu kullanılmıyor. Doğru kullanılmıyor. Şemdinli'de 14 gündür büyük bir çatışma sürerken doğru dürüst hükümet cephesinden herhangi bir açıklama yapılmıyordu. Genel Başkanımız bizi görevlendirdikten sonra dünden itibaren ufak tefek açıklamaları duymaya başladık hükümet cephesinden, bakanlar cephesinden. Biz yarın yerinde herşeyi görüp daha doğru bilgileri ulaştıracağız. Bu bölge halkının yaşadığı sıkıntıları da tabi ki yerinde öğreneceğiz ve dinleyeceğiz. Bunu Genel Başkanımızla paylaşacağız" dedi.

DOĞRULARI ÖĞRENECEĞİZ

Şemdinli'de boşaltılan köylere de gideceklerini belirten Yüksel, "Suriye'de yaşananları Türkiye dakika başı öğreniyor. Bütün televizyonlar veriyor. Bugün kendi ülkemizde ve kendi ilçemizde yaşananları ne siyasilerin yeterince bilgilenmesine izin veriyorlar, ne de medyanın doğru bilgi aktarmasına izin veriyorlar. Biz CHP olarak o bölgeye gidip doğruları oradaki halktan öğreneceğiz. Orada neler olup bittiğini yerinde göreceğiz ve bunu yapmaya geldik" şeklinde konuştu.

Geceyi Hakkari'de geçirecek olan CHP heyeti yarın sabah Şemdinli'ye gidecek.