BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Gül terör örgütüne seslendi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terör örgütünün bugünkü saldırılarıyla ilgili mesaj yayınladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terör örgütünün saldırılarıyla Türkiye'yi bölmenin kesinlikle mümkün olmayacağını, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Bakan Gül, terör örgütü tarafından yapılan son saldırılar sonucu bir üsteğmen, iki asteğmen ve dört erin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Gül, bu saldırıların uzaktan kumandalı mayınlarla kalleşçe düzenlendiğini söyleyerek, "yalnız şunu bütün dünyanın ve terör örgütünün de çok iyi bilmesi gerekir ki, Türkiye'yi bölmek ya da sarsmak kesinlikle mümkün olmayacaktır" dedi.

Gül, "Türk halkı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatının sonuna kadar yanındadır ve daha da önemlisi mücadele sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.

Gül, olayın bir başka üzücü yanının 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla verilen birçok mesajlar olduğunu söyleyerek, "bazılarının mesajlarının ne kadar sahte olduğu, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla sahte mesajlara hiçbir zaman inanılmayacak, terörle mücadele azim ve kararlılıkla sonuna kadar sürdürülecektir" dedi.

Günün bilançosu ağır: 7 asker şehit, 2'si yaralı

Şırnak, Hakkari'nin Çukurca ve Van'ın Saray ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda, bir üsteğmen, iki asteğmen ve dört er şehit oldu, iki asker de yaralandı.