BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tatbikat fiyaskoyla sonuçlandı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) kaza tatbikatı fiyaskoyla sonuçlandı.

Abone ol

Tatbikatı haber yapmaları için davet edilen basın mensuplarına zorluk çıkaran görevliler, görüntü çektirmedi. Olayı protesto eden gazeteciler, tatbikat alanını terk ederek tepki gösterdi. Organizasyondaki eksiklik ise dikkatten kaçmadı.

UMKE, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocatepe Üniversitesi'nin organizasyonuyla 81 ilden gelen sağlık çalışanlarına İkbal Termal Otel'de 3 günlük eğitim veriyor. Eğitime 81 ilden acil sağlık hizmetleri ve UMKE'de görev yapan 150 personelin gelmesi beklenirken yaklaşık 50 kişi katıldı. Eğitim programı içinde kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Saat 13.30'da başlaması gereken tatbikat 1 saat gecikti. Tatbikatı haber yapmaları için davet edilen basın mensupları araca yaklaştırılmadı. Yakın mesafeden görüntü ve fotoğraf alan iki kişiyi işaret eden basın mensupları, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Görevliler, "Onlar bizim elemanlarımız istedikleri yerden çekim yaparlar. Siz, emniyet şeridi dışından çalışın. Herkes işini yapsın." dedi.

Olay üzerine tatbikat alanını terk eden gazeteciler, program sonunu beklemedi. Reklam amaçlı yapılan tatbikatta, basına tepki gösterilmesine anlam verilemedi.

Başarısız geçen tatbikatta içinde 1 ölü, 4 yaralı olan aracın yanına atılan sis bombaları duman çıkarmadı.