BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Erol Evginden resim sergisi

Ünlü sanatçı Erol Evgin, Ürgüp'te "Miras" isimli resim sergisi açtı.

Abone ol

Ünlü sanatçı Erol Evgin, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde "Miras" isimli resim sergisini açtı. Ürgüp İlçesi'nde gerçekleştirilen Yerel Gündem 21 Kadın Zirvesi etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçı Erol Evgin, "Miras" isimli resim sergisi açtı.



 Ürgüp Belediyesi Semih Balcıoğlu Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını, CHP Ankara Milletvekili Gülsüm Bilgehan Toker, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ve Erol Evgin ile eşi Emel Evgin birlikte yaptı. Evgin'in daha önce Aralık ayında İstanbul Ortaköy Sanat Galerisi'nde ve Mayıs ayında İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde açtığı "Miras" isimli resim sergisine, "Yerel Gündem 21 Kadın Zirvesi" dolayısıyla Ürgüp'te bulunan kadınlar da büyük ilgi gösterdi. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Erol Evgin, bundan sonrada Anadolu'da sergi açmaya devam edeceğini belirtti.



 "Kadın Zirvesi" etkinleri çerçevesinde bir sergi açmanın oldukça anlamlı olduğunu kaydeden Evgin, "Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır. Doğada canlılar arasında asıl seçici kişinin karşı cinsidir. Sanat yaşamımda da ben en büyük desteği yine eşimden alıyorum" dedi. 1 hafta süreyle devam edecek olan sergide, sanatçının Bursa, Mardin, Kapadokya ve Ayasofya gibi dünyanın önemli kültür merkezlerinden tablolara yansıttığı 35 yağlıboya eseri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.