BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.504,74
HABER /  GÜNCEL

Gül asıl bana kardeşim demeliydi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Başbakan Erdoğan’la aramızdaki ilişki kardeşlikten de öte” şeklindeki sözlerini böyle yorumladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyon kanallarının Ankara temsilcilerine iftar yemeği verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Başbakan Erdoğan’la aramızdaki ilişki kardeşlikten de öte” şeklindeki sözlerini yorumladı. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a değil, bana 'kardeşim' demeliydi. Çünkü kendisi için Erdoğan’ın koyduğu adaylık yasağını biz kaldırdık” dedi.

İftar yemeğine katılan Fikret Bila, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı sohbetin detaylarını köşesinde paylaştı.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Gül, Başbakan ‘Erdoğan’a ‘kardeşim’ dedi. Hatta ‘kardeşten öte’ dedi. Ama Erdoğan’a değil, bana kardeşim demeliydi. Çünkü, kardeşim dediği Başbakan Erdoğan, yasaya bir hüküm koydurdu ve Gül’ün bir daha aday olmasını yasakladı. O yasağı biz kaldırdık. Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk ve bu hüküm iptal edildi. Eğer o yasağı biz iptal ettirmeseydik, Gül, kardeşinin koyduğu yasak nedeniyle adaylık hakkına sahip olamayacaktı” dedi.

'HÜKÜMET UMURSAMIYOR'

Son dönemde artan terör olaylarına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ülkenin bu haline bakınca içim acıyor, uyuyamıyorum. Bakın bir tek örnek vereyim, bir kaymakamımız bir yıldır PKK’nın elinde. Kaymakamın tayin sırası geldi, ama kendisi PKK’nın elinde rehin. Hükümetten tek ses çıkmıyor. Kaçırılan askerlerimiz var. Kimsenin tındığı yok. Bu kaymakam nerede, ne oldu diye, bir bilgi bile verilmiyor; çünkü hükümet umursamaz bir hava içinde. Medya da olayı görmezden geliyor.

Başbakan’a soruyorlar ‘terör işini nasıl çözeceksiniz’ diye, O diyor ki, ‘350 bin paket hazırlattık, bunları fakirlere dağıtacağız, sorunu çözeceğiz.’ Verdiği yanıt bu. Yiyecek paketi dağıtarak bu sorunu çözecekmiş! Buna ne diyebilirim?”