BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  SPOR

Guiza için süper teklifi Yıldırım geri çevirdi

Manchester City'nin Guiza inadı bitmedi. Ortaya çıktı ki rakamı daha da artırmışlar. Ama verdikleri rakamla Yıldırım'ı ikna edememişler.

Abone ol

Güiza’nın Fenerbahçe’ye gelişi büyük olay oldu... Özellikle maliyeti nedeniyle hep ön planda kaldı. Bunun yarattığı baskı altında ezilince de beklenileni veremedi ve hep eleştirildi.

Aragonesli dönem bittiğinde ise ortak görüş İspanyol yıldız ile yolların hemen ayrılması ve yerine daha kaliteli bir golcü alınması yönündeydi. Öylesine ağır eleştiriler ve tepkiler olmasına rağmen Başkan Aziz Yıldırım hep arkasında durdu. Hatta yönetim içinde bile kendisine bu konuda karşı fikir yürütenler oldu. Ama buna rağmen Yıldırım, “Ben Güiza’ya güveniyorum. Gerçek futbolunu önümüzdeki sezon gösterecek” diyerek oyuncusuna destek verdi.

Türkiye’de hedef adam olmasına rağmen Avrupa’dan ve Rusya’dan birçok takım yıldız futbolcuyu almak için Fenerbahçe’nin kapısını çaldı. Buna son olarak da Manchester City eklendi. Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Premier Lig ekibinin menajerleri, Denizlispor ile oynanan ligin ilk maçı öncesinde Güiza için resmen teklif getirdi. 17 milyon euro gibi müthiş bir rakam telaffuz eden İngilizler, transfere “Bu işi kesin bitirdik” gözüyle bakıyordu.

‘EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ’

Birçok sarı-lacivertli yönetici bu teklifi duyunca “Hemen satalım” düşüncesine kapılsa da Aziz Yıldırım bir kez daha ağırlığını koydu. 17 milyon eurodan daha fazlası verilse de Güiza’yı satmayacaklarını Manchester City menajerlerine ileten Yıldırım, “O bizim en büyük silahımız. Bu sezon kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Zorlu sınavlar öncesinde böyle bir oyuncumuzun satılmasına izin vermem. Güiza, Fenerbahçe’de kalacak” diyerek müthiş teklifi elinin tersiyle geri çevirdi.