BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

GSB kura sonuçları açıklanan iller İŞKUR kura sonucu

GSB kura sonuçları illere göre Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), kura sonuçlarını resmi internet sitesinde yayınlanmaya başladı. Binlerce kişinin merakla beklediği GSB sonuçlarında illere göre isim listesi haberimizde olacak. GSB kura sonuçları Zonguldak ve Kastamonu'da açıklandı. İşte GSB kura sonuçlarında adı çıkanların listesi...

Abone ol

GSB kura sonuçları açıklanıyor binlerce vatandaş için heyecanlı bekleyiş başladı. 81 ilde noter huzurunda gerçekleştirilen GSB kıra sonuçlarını derleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı kura sonuçlarını internet sayfasında erişime açmaya başladı. GSB kura sonuçları ilk olarak Zonguldak ve Kastamonu'da açıklandı. 

GSB kura sonuçları için vatandaşların sorgulamaları devam ediyor. Tüm illerde noter aracılığıyla gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı kura çekilişinin ardından tüm illerden gelen veriler, kurumun sonuç sorgulama otomasyonuna yüklenecek. Peki, GSB kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o detaylar

KURA SONUÇLARI BAZI İL MÜDÜRLÜKLERİNİN İNTERNET SİTESİNDE AÇIKLANDI: Kura sonuçlarını, noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişin ardından resmi internet sitelerinden yayımlayan il müdürlükleri, listeyi yedek ve asil olarak paylaştı. 

ZONGULDAK İL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ İŞÇİ KURA SONUÇLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Not: Kastamonu il müdürlüğü, kura listesini yayımlamasının ardından duyurusunu internet sitesinden kaldırdı.

Genel sonuçlar için henüz açıklama yapmayan bakanlık, bu hafta içerisinde sonuçları erişime açacak.

KURA SONRASI ADAYLAR HANGİ AŞAMALARDAN GEÇECEK: Kuraya göre sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar, bakanlığın yayımladığı bilgilerden yararlanarak teslim edecekleri belgeleri öğrenecek ve derlemelerine başlayacak. 

Belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

Adayların, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekecek.

Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı cevap, 

Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacak.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

SÖZLÜ MÜLAKAT SONRASI SONUÇLARA İTİRAZ MÜMKÜN OLACAK: Adaylar tarafından sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 (yedi) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilecek. Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan sonra 10 (on) iş günü içinde Sınav Kurulunca karara bağlanacak. Nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilecek. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. (Evrakını posta yoluyla teslim edecekler için postadan kaynaklanan gecikmeler dikkate alınmayacak.)