BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Grevi tatlıya bağlayın

Türk Telekom grevinde günler sayılı. Peki grev hangi sektörleri etkileyecek?

Abone ol

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, grev kararında kararlı. Bakanlar kurulu ertelese bile işe çıkmayacaklarını söyleyen Akçan
''İşverenin sendikal mücadele ile kazanılan hakları yok sayarak işçileri köle anlayışıyla çalıştırma gayretinde olduğunu'' öne sürdü. 

Akcan, grevi ''fırsatçılık'' olarak değerlendirmedikleri için bayram sonunu belirlediklerini ve bayram sevincini gömlekten kaçındıklarını kaydetti. ''Korkmadığımızı herkes çok iyi bilmeli'' diyen Akcan, grev uygulama kararını cesaretle ve kararlılıkla aldıklarını ve nereye varırsa varsın sonuna kadar bu kararlılıklarını koyacaklarını vurguladı.

GREVİN ETKİLERİ

Akcan, toplumun tüm kesimlerini etkileyeceğini söylediği grevin, en çok basın kuruluşlarını, bankaları ve internet üzerinden yapılan işleri etkileyeceğini bildirdi. Ali Akcan, ''Önümüzde 1 haftalık bir süremiz var. Türk Telekom'un bu sürede sağduyu ile düşünüp, bu işi tatlıya bağlanmasında yarar var. Görüşmelere sonuna kadar açığız. Taleplerimizi belirttik.'' dedi.

Açıklamanın ardından, Akcan ve sendika yöneticileri grev önlüklerini giydiler. Açıklamayı izleyen sendika üyeleri sık sık, ''Şalter inecek bu iş bitecek'', ''Telekom işçisi greve hazır'', ''İşveren şaşırdı sabrımızı taşırdı'' ve ''İş, ekmek yoksa barış da yok'' şeklinde slogan attılar.