BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Green Card çekiliş sonuçları (2014 Green Card Başvuru Sonucu Sorgulama)

Green Card çekilişi yapıldı. Green Card çekiliş sonuçları internethaber.com'da, Green Card size çıktı mı? İşte Green Card sorgulama tıklayın

Abone ol

2014 Green Card çekiliş sonuçları belli oldu! Green Card Çekiliş Sonuçları tıkla öğren. 2014 Green Card Çekilişi Sonuçları sitemizde. Amerika'da hayat kurmak isteyenlerin merakla beklediği Green Card Başvuru Sonuçları açıklandı. ABD, her yıl Green Card aracılığıyla 50 bin kişiye çalışma ve oturma izni veriyor. Green Card Başvuru Sonucu Sorgulama linklerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Green Card kazanan adaylar, 5 yıl yasal oturma süresinden sonra Amerikan vatandaşı olma hakkına sahip oluyor. Green Card Çekilişi ile ilgili bilmek istediğiniz her şey internethaber.com'da (Green Card Çekiliş Sonuçları)

2014 Green Card çekiliş sonuçları belli oldu! Green Card Çekiliş Sonuçları tıkla öğren. 2014 Green Card Çekilişi Sonuçları sitemizde. Amerika'da hayat kurmak isteyenlerin merakla beklediği Green Card Başvuru Sonuçları açıklandı. ABD, her yıl Green Card aracılığıyla 50 bin kişiye çalışma ve oturma izni veriyor. Green Card Başvuru Sonucu Sorgulama linklerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Green Card kazanan adaylar, 5 yıl yasal oturma süresinden sonra Amerikan vatandaşı olma hakkına sahip oluyor. Green Card Çekilişi ile ilgili bilmek istediğiniz her şey internethaber.com'da (Green Card Çekiliş Sonuçları)

GREEN CARD BAŞVURU SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

GREENCARD NEDİR

Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Bürosu, Ülkenin nüfusundaki kültür çeşitliliği artırmak amacıyla her yıl dünyanın bir çok farklı ülkesinden göçmen vatandaş kabul etmektedir. Amerika'da göçmen olarak yaşamanın yollarından biri de, Amerika Birleşik Devletleri'nin 1990 yılından beri resmi olarak yürürlüğe koyduğu Green Card çekilişine (Diversity Visa Program) katılmaktır. Yapılan bu çekilişle her yıl yaklaşık 55.000 yabancı ülke vatandaşı Green Card sahibi olmaktadır.
Çekilişi kazanan kişiler ABD'de sürekli oturma ve çalışma izni, diğer adıyla Yeşil Kart (Green Card)kazanmış olur. Yeşil Kart'ın kazanılması durumunda Türk vatandaşlığınız devam ederken, Amerikan vatandaşlarının yararlandığı birçok haktan da faydalanma hakkınız olur. Green Card aldıktan 5 yıl sonra dileyen Yeşil Kart sahibi, Amerikan vatandaşlığına başvurabilir ve tam vatandaşlık alabilir.

Şayet lise veya lise dengi okul mezunu iseniz, iş tecrübesi aranmayan Green Card başvurusunda her ülkenin şansları eşittir. Hiçbir ücret talep edilmeden bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çekilişte sadece kazananlara resmi göçmenlik Bürosunun web sitesinden kazandığına dair bilgi verilir.

GREEN CARD'IN AVANTAJLARI

Green Card sahibi bir kişinin eşi ve 21 yaşın altındaki tüm bekâr çoçukları da ABD'de ömür boyu oturma ve çalışma hakkına sahip olur. Green Card sahibi olan kişi, ABD'de seçme seçilme hakkı hariç diğer tüm haklara sahip olur. Green Card sahiplerinin ABD'de kendi şirketlerini kurma hakkı vardır.
Green Card sahipleri, devlet ve özel okullardan burs alarak ya da indirimli olarak eğitimlerine devam edebilir. Green Card sahibi öğrencilerin, Amerikan okullarında indirimli öğrenim görme ve hükümetin sağladığı burs ve kredilerden yararlanma şansları vardır.
Green Card sahiplerinin Amerikan sürücü belgesi almaya ve Amerika'ya bağlı eyaletlere yolculuk etmeye hakkı vardır.

BAŞKA BİR YOL VAR MI?

Green Card sahibi olmak için en bilindik ve ucuz yol her yıl düzenlenen çekilişe katılmaktır. Ancak Amerika'da süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olmanın başka yoları da vardır. Bunlar:
• Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.000.000 dolarlık yatırım yapmak,
• Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan yakın akrabalarınızın size davetiye göndermesi.
• Size iş verecek bir işveren varsa da Green Card sahibi olabilirsiniz. Ancak size iş veren şirket ya da kişi hiçbir Amerikan vatandaşının işini elinden almayacağını kanıtlayıp o işi sadece sizin yapabileceğinizi garanti etmelidir.

Akrabanızın ya da bir şirketin davet etmesi durumunda sizi US Department of Labor'da uzun ve zahmetli bir süreç beklemektedir.

GREEN CARD ÇEKİLİŞ

Bir göçmen vizesi olan Green Card, Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz (ömür boyu) oturma ve çalışma izni sağlar.
Green Card almanın birçok yolu vardır. Ancak en kolay ve ucuz yolu her yıl Ekim ayında Amerikan hükümeti tarafından düzenlenen Green Card çekilişine katılmaktır.

ÖĞRENCİLER İÇİN GREEN CARD

ABD'deki Devlet Üniversiteleri, Green Card sahibi öğrencilerin öğrenim ücretlerinde %80'e varan indirimler yapabilir. Ayrıca Green Card sahibi bir öğrencinin Amerikan hükümetinden burs ve kredi alma şansı diğerlerine oranla daha yüksektir. Eğitim gördüğünüz süre içinde Green Card'ın size sağladığı çalışma ve oturma izninden faydalanarak hem çalışıp hem de okuyabilirsiniz.

GREEN CARD PROSEDÜR

Green Card için yapacağınız başvurularda dikkat etmeniz gereken nokta bilgilerinizin bir kerede, eksiksiz ve hatasız olarak yetkili makamlara ulaşmasıdır. Bunun yanı sıra başvurular kesinlikle internet üzerinden yapılmalı ve başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere ulaştırılmalıdır.

Green Card çekilişi için başvuran herkes eşit şansa sahiptir. Detaylı bilgi için Başvuru Şartları ile Green Card Başvurusu bölümlerimizi inceleyebilirsiniz.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI

Green Card çekilişine katılmak isteyenler çekilişe katılmaya uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmalıdır. Çekilişe katılmaya uygun olmayan ülkelerin listesi her yıl Amerikan Hükümetince açıklanır. (Türkiye Cumhuriyeti Çekilişe katılmaya uygun bir ülkedir.)
Başvuru yapacak kişiler lise veya dengi bir okul mezunu olmalıdır. Eğer katılımcı, lise yada dengi bir okul mezunu değilse son 5 (beş) yıl içinde eğitim, tecrübe veya uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 (iki) yıl çalışmış olmalıdır.

Katılımcılara yaş sınırlaması getirilmez. Kurallar arasında belirtilmese de 18 yaşından büyük olmanız gerekir.

Katılımcının İngilizce bilmesi gerekmez. Ancak bu durumda ülkeye gittikten sonra yaşayacağınız zorlukları göz önünde bulundurmalısınız.

Başvuruda bulunacak kişinin bir mal varlığının ya da parasal birikiminin olması gerekmez.

Green Card başvurularının 2005 yılından itibaren internet üzerinden yapılması zorunlu hale gelmiştir. Posta ile yapılan başvurular değerlendirilmemektedir.
Evli kişilerin eşleri adına da başvuru yapması şanslarını ikiye katlar. Evli Çiftlerden herhangi biri kazandığında diğer eş ve çocuklar da kazanmış olur.

GREEN CARD ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILIR?

Bütün başvurular Kentucky Consular Center yani Çekiliş Merkezi'nde toplanır ve altı coğrafi bölgeye ayrılarak numaralandırılır. Çekiliş, başvuru sürecinin bitiminde bir bilgisayar tarafından yapılır. Bilgisayar her bölgeden yapılan başvurular arasından rastgele seçimler yapar. Çekilişte bütün başvurular eşit şansa sahiptir.

ABD Göçmenlik Bürosu çekilişi kazananlara posta yoluyla bilgi vermez. Sonuçlar Göçmenlik Bürosunun resmi web sitesinde Size özel olarak verilen "Confirmation" numarası ile Başvuran kişi tarafından bizzat kontrol edilir. Eğer kazanan talihliler arasındaysanız, başvuru dosyasında evraklarınızı tamamlamak için neler yapmanı zgerektiği ingilizce olarak anlatılır.
Çekilişi kazananların listesi ABD büyükelçilikleri dahil olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşa verilmemekle birlikte çekilişi kazanamayanlara da bilgi verilmez.

ÇEKİLİŞ VE SONRASI

Green Card piyangosunu kazananlar Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmek ve ülkede oturmak zorunda değildir. Ancak talihlinin Green Card hakkını kaybetmemesi için Green Card Vizesi'ni aldıktan sonraki 6 ay içinde 1 kez, bunu takip eden senelerde de yılda en az 1 kez giriş yapması gerekir. Green Card sahibinin giriş yaptıktan sonra ülkede kalma süresi önemli değildir.

GREENCARD BAŞVURU ŞARTLARI

Lise veya dengi okul mezunu olmak;

Eğer lise veya dengi bir okul mezunu değilseniz son 5 yılın 2 yılında, en az 2 yıl eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte çalışmış olmanız ve bunu belgeleyebilmeniz gerekmektedir.

Eğer lise veya dengi okul mezunu iseniz iş tecrübesi aranmaz.

İngilizce bilmeniz kesinlikle şart değildir.

Çekilişe başvurularda bir yaş sınırlaması yoktur.

Çekilişe başvuruda bulunmak için mesleğinizin, yaşınızın, yüksek lisansın, üniversite mezunu olmanızın veya sertifikalarınızın hiç bir etkisi yoktur.

Başvurunuz için önem taşıyan tek şey bilgilerinizin bir kerede, eksiksiz ve hatasız doldurularak başvuru süresi içerisinde Amerika yetkili mercileri tarafından belirtilen elektronik transfer sayfasından yapılmasıdır.

Bütün başvurular eşit şansa sahiptir.

Şansınızı artırmanın tek yolu, eğer evliyseniz eşiniz adına da başvuru yaparak şansınızı ikiye katlamaktır.

Green Card hakkında sıkça sorulan sorular

Başvuru süresi içerisinde yalnızca bir defa mı başvuruda bulunabiliyorum ?

Evet. Her sene bir kez gerçekleşen çekilişe sadece bir kez başvuruda bulunabiliyorsunuz. Bu başvuruyu kendiniz yapabilir ya da başka birisi sizin adınıza yapabilir. Birden fazla başvuruda bulunan kişiler otomatikman diskalifiye edilirler.

Katılım için bir yaş sınırı var mı ?

Yaş sınırı yoktur ama en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Eğer lise mezunu değilseniz o zaman son 5 yıl içinde 2 sene eğitim veya tecrübe isteyen bir iş dalında, en az 2 senelik bir iş deneyimine sahip olmanız gerekmektedir. Bunu belgelemek şart koşulmuştur.

Green Card aileme neler sağlayacak ?

Eğer kazanırsanız sadece siz değil, eşiniz ve evli olmayan 21 yaşın altında ki çocuklarınızda kendi Green Card'larını alma şansına sahip olacaktır. Yani hem kendiniz hem de eşinizin başvurması dahilinde şansınızı ikiye katlamış olacaksınız. Böylece çocuklarınız Amerikan Hükümeti'nin verdiği eğitim burslarından yararlanabilir, kredi alabilir, eğitim harcamalarında % 80'e varan indirimlerden yararlanabilir.

Kazandıktan sonra evlenirsem veya çocuğum olursa ne olur ?

Kazandığınız andan itibaren 6 aylık bir geçiş süresi olacak bu 6 ay içinde evlenir ya da çocuk sahibi olursanız haklarınızdan eşiniz ve çocuklarınız da yararlanabilecektir.Sadece Amerikan Hükümeti' ne bunu bildirmeniz ve ek bir işlem yaptırmanız yeterli olacaktır. Fakat Green Card'ınız garantilendikten sonra evlenir ve çocuğunuz olursa onların Amerika' da yaşama hakkını alabilmeleri için 3 yıldan 4 yıla kadar beklemeleri gerekecektir.

Green Card kazanabilmenin başka yolları var mı ?

Hayır. Tabi eğer yatırım yapmak için 1 milyon dolarınız ya da orada hali hazırda yakın bir akrabanız veya işvereniniz yoksa. Ayrıca işvereninizin sizi işe alması halinde başka bir Amerikan vatandaşının hakkı yenilmediğini de ispatlamanız gerekmektedir ki bu çok pahalıya mal olan bir işlem gerektirir. Kısacası Amerika ' da yaşayan bir yakınınız veya işveren bir tanıdığınız yoksa çekilişe katılmadan Green Card alma olasılığınız yoktur.

Amerikan Vatandaşlığı'na geçme hakkı kazanırsam Türk vatandaşlığından
vazgeçmek zorunda mıyım ?

Kesinlikle hayır. Green Card aldığınızda 5 yıl süresince dilediğiniz gibi çalışıp, oturma hakkına sahip olacaksınız. Bu süreç sonunda Amerikan vatandaşlığına geçme hakkınız doğacak. Türk vatandaşlığınız da eskisi gibi devam edecektir yani hem Türk vatandaşı , hem de Amerikan vatandaşı olabilirisiniz.

Kazananlar nasıl seçiliyor?

Bütün dünyadan katılan başvurular bilgisayar programı aracılığıyla tamamen tesadüfi bir şekilde seçilmektedir. Her katılımcının şansı eşittir. Bu bir çekiliştir, size de çıkabilir. Çekiliş, Kentucky Counselor Center'da gerçekleşir. Kazandığınız takdirde Amerikan Hükümeti tarafından kazandığınıza dair bir mektup normal posta yoluyla tarafınıza ulaştırılacaktır.

Başvuru süresince ve sonrasında işlemleri nasıl takip edeceğim ?

Fotoğraflarınız ve evraklarınız sağlıklı bir şekilde bize ulaştığında ve bilgileriniz tarafımızca ABD Göçmenlik Dairesi'ne sağlıklı bir şekilde ulaştırıldığında, size hem telefon hem de posta aracılığıyla işleminizin hatasız bir şekilde tamamlandığını bildireceğiz.

Kazanma şansım nedir ?

Katılımcıların kazanma yüzdesi o sene katılanların sayısına göre değişmektedir. Genelde her 20 başvurudan 1'i kazanmaktadır. Bu sene bir çok ülkenin adaylığını iptal edilmesiyle Türkiye'den aday olma şansı daha da yükselmiştir.Örneğin 2010 senesinde Türkiye'den 2826 kişi Green Card alma hakkına sahip olmuştur. Diğer ülkeler Türkiye'nin çok gerisinde kalmıştır. Bu sene de Türkiye'nin şansının çok yüksek olması beklenmektedir.

Green Card Nedir? Green Card Başvurusu nasıl yapılır

Bilinen adıyla Green Card Resmi adıyla Permanent Resident Card, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin her sene çekilişle dağıttığı, tüm dünyadan yaklaşık 50 bin kişiye verilen bir göçmenlik hakkıdır. Green Card kazananlar Amerika'da istediği kadar oturabilir ve çalışabilir.