BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Ataşehir’de başladı.

Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda başlayan açılışta, ‘Ali ismail Korkmaz Düşlerinde Özgür Dünya’ filmi gösterimi ardından sanatçı İlkay Akkaya konser verdi.

Abone ol

Katılımın yoğun olduğu açılışta, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da yer aldı.

Festival’de konuşan Ayvalıtaş, burada bulunmaktan ve emekçi olmaktan onur duyduğunu ifade ederek,“Büyüklerimiz bize çalmayı, çırpmayı öğretmedi. Eline, beline, diline sahip olmayı öğretti. İki tane can verdim. Oğlumu ve hayat arkadaşımı kaybettim. Cennet memleketinde, cehennemi yaşıyorum. Hayatını kaybeden 8 evladımız da birbirinden üstündür.” diye konuştu.

Ali Ayvalıtaş’tan sonra Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu söz aldı. Dolu, “Bir hafta boyunca, işçilerin, emekçilerin, hayatı ilmek ilmek örerek güzelleştirenlerin öykülerini, mücadelelerini, direnişlerini beyazperdede izleyeceğiz. Bu festivali, geliştirip güçlendirerek bugünlere getiren Halkevlerine, sendika ve kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay ise, “İşçi Filmleri Festivali direnenlerin yaşam öyküsünü perdeye yansıtıyor. Tarih yazmaya devam ediyoruz. Tarih onları da, bizleri de anlatacak. Son sözü direnenler söyleyecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı İlkay Akkaya, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Kaynak: Gazete Ataşehir