BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mevlana Kız Lisesi'nde Dünya Şampiyonu'na Kutlama Töreni

Ataşehir'deki Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Futsal Takımı'nın Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası'nda güçlü rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olması Ataşehir'de büyük sevinç yarattı.

Abone ol

Ataşehir'deki Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Futsal Takımı'nın Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası'nda güçlü rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olmasının Ataşehir'de yarattığı büyük sevinç bugün Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi  bahçesinde yapılan törenle zirveye ulaştı.

Cumartesi akşam saatlerinde Türkiye'ye dönen Dünya Şampiyonu "Ataşehir'in genç kızları"nın Atatürk Havalimanında karşılanışı sırsnda başlayan sevinç gösterileri bugün, şampiyonların okulunda öğrencilerin hazırladığı ve uyguladığı görkemli bir törenle zirveye ulaştırıldı.

 Mart ayında Türkiye'de yapılan Liselerarası Futsal Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olarak İtalya'daki Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi futsal takımı Cagliari kentinde gerçekleşen turnuvada, C Grubu'nda mücadele ederek Finlandiya takımını 12-2, İngiltere ekibini 13-1 ve İsrail temsilcisini 13-2 mağlup etme başarısını gösterdi. Böylece çeyrek finale yükselen "Ataşehir'in genç kızları" çeyrek finalde Çin'i 8-2, yarı finalde Brezilya'yı 7-5 ile eledi. Temsilcimiz, finalde ise grupta yenmeyi başardığı Finlandiya ekibini bu kez 4-3 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Futsalın dünya devlerini yenerek şampiyon olan Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin 12 sporcusu bugün, okulda 'kraliçeler gibi' karşılandı. 

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,Milli Eğitim İlçe Müdürü Ertuğrul Bilican,  Okul Müdürü  Bekir Alan ile takımın çalıştırıcıları Esra Taşören ve Murat Ülkü'nün de katıldığı kutlama töreninde öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de şampiyonların coşkusuna ortak oldu. Törene katılanlar şampiyonlarla gurur duyduklarını dile getirdiler.

Okul  Müdürü Bekir Alan  da konuşmasında  şöyle dedi:  "Büyük Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın bir beyiti, bir dizesi vardır. 'İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar.' diyor. Hepimiz bu günü hayalini kurduk, çok şükür bu hayalimizi gerçekleştirdik. Birlik olmayla ülkemizi temsil ettik, başarıyla ülkemizi temsil ettik. Bunda emeği olan, katkısı olan, başta kaymakamımız, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Milli takımları yenerek Dünya Şampiyonluğu kazanan, bu formayı giyme şerefini, gurunu bize yaşatan öğrencilerimiz hepsinin alnından öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum."dedi.

Okul bahçesinde coşku ile karşılanan şampiyonlar daha sonra öğrenci arkadaşlarıyla birlikte halkoyunları oynadı, dans etti ve mutluluklarını paylaştı. 

Kaynak: Haberci Gazete