BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran'dan Mark Zuckerberg'e ağır itham

İnternette sansür ve engelleme konusu dünya gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Son engelleme kararı ise İran'dan geldi. Verilen bilgilere göre, ülkede WhatssApp kullanımı yasaklandı.

Abone ol

İnternette sansür ve engelleme konusu dünya gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. İnternet erişimini kontrol altında tutan ülkeler arasında başı çeken İran'ın, son olarak anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı yasakladığı bildirildi. İran'ın bu kararının altında popüler uygulamanın Facebook tarafından satın anlınmış olmasının yattığı iddia ediliyor.

ZUCKERBERG'E SUÇLAMA İDDİASI

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin haberine göre, İran İnternet Suçları Komitesi, Facebook'un kurucusu ve CEO'su Marc Zuckerberg'i "Amerikalı bir siyonist" olmakla suçluyor. Söylenenlere göre, alınan kararın arkaplanında da bu suçlama yatıyor. Komitenin kararına rağmen İran Hükümeti, WhatsApp yasağına karşı olduğu yönünde bir açıklama yaptı. İletişim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada uygulamaya getirilen yasağa karşı olunduğu açıklandı.

İRAN'IN SİCİLİ BOZUK

WhatsApp yasağı İran'ın internetteki bu ölçekteki ilk engellemesi değil. Ülkede 2009 yılında Twitter ve Facebook da yasaklanmıştı. Bakalım komşumuzda internet özgürlüğü önümüzdeki dönemde gelişecek mi?