BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Göztepe yine profesyonel ligde

Tükiye'nin en köklü kulüplerinden Göztepe, tekrar profosyenel ligde.

Abone ol

Geçen sezon amatör kümeye düşen İzmir temsilcisinin Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı başvuru kabul edildi ve TFF 3. Lig'de mücadele eden Aliağa Belediyespor'un ismi Göztepe olarak değiştirildi.

Türkiye Futbol Fedrasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 3. Lig'de mücadele eden Aliağa Belediyespor'un isim, renk ve logo değiştirme talebine onay verdi. Yapılan başvuruyu inceleyen Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, profesyonel liglerdeki geçmiş örnekleri de inceleyerek değişiklik talebini uygun buldu.

SİYASİ CEPHEDEN TEPKİ VAR

TFF 3. Lig ekibi Aliağa Belediyespor'un isim, renk ve logosunun, Futbol Federasyonu'nun da onayıyla İzmir Amatör Küme ekiplerinden Göztepe Kulübü değerleriyle değiştirilmesi, ilçedeki kimi siyasal partilerce tepkiyle karşılandı.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, DSP Aliağa İlçe Başkanı Varol Gürbüz, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nail Kaymak, antrenör Uğur Eren ve Aliağa Belediyespor amigosu Muharrem Şen'in de katıldığı basın toplantısıyla, Aliağa Belediyespor'un Göztepe Kulübü'ne satışına tepki gösterildi.

Aliağaspor Belediyespor'un eski başkanlarından da olan CHP Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'da binbir emekle kurulan bir kulübü satmaya kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

Kulüpte hiçbir emeği olmayanların, işi oldu bittiye getirmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Oğuz, ''Biz bu kulübü başkasının parasıyla kurmadık. Kimseye sormadan, danışmadan ve hiçbir açıklama yapmadan böyle birşey yapılmasına karşıyız. Aliağaspor babalarının malı değil sattırmayız'' dedi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Nail Kaymak da Aliağalılar'a ait bir kulubün satılmasına karşı olduklarını ifade ederek, ''Gerekirse insan hakları mahkemesine gideriz ama bu satışı durdururuz. Göztepeliler maç izleyecek, spor yapacak, Aliağalılar bundan mahrum kalacak. Böyle birşey olamaz'' diye konuştu.

DSP Aliağa İlçe Başkanı Varol Gürbüz ise Göztepe'nin, kötü yönetildiği için ligden düştüğünü belirterek, kulübün, kurtuluşu bu biçimde bulmasına tepki gösterdi.