BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,07
ALTIN 2.448,23
HABER /  GÜNCEL

Gözler dağlarda eller tetikte

İnsansız hava aracı keşif uçuşuna başladı. Şırnak'ta teröristleri tespit etti. TSK büyük operasyonu başlattı...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak dağlarında teröristlere yönelik operasyonlara devam ediyor.

Dün gece Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde keşif ve gözlem faaliyetinde bulunan Heron (Kartal) adlı insansız hava aracı, 10 teröristi tespit etti.

Hareket halindeki teröristlerin görüntüleri önce Batman'daki yer istasyonuna, buradan da Genelkurmay Başkanlığı'nın Komuta Kontrol Merkezi'ne aktarıldı. Teröristlerin bulunduğu yerin koordinatları ve olası gidiş yönünün tespit edilmesinden hemen sonra dün gece bölgede büyük operasyon başlatıldı.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Operasyona 300'ü aşkın özel eğitimli komando, Jandarma Özel Harekat timleri ile 100'e yakın gecici köy korucusu katıldı. Asker ve köy korucuları teröristlerin bulunduğu en yakın noktaya dikkat çekmemek için sivil kamyonlarla taşındı. Derin vadilerin, çukurların ve çok sayıda mağaranın bulunduğu engebeli arazi yapısındaki bölgeye, teröristlerin operasyonu farketmemesi için helikopterler sevk edilmedi. Mehmetçiğin, 10 teröristin bulunduğu bölgeyi kordon altına almaya çalıştığı belirtildi. Ayrıca bölgede başka bir terörist grubunun da olabileceği bildirildi.

İNSANSIZ HAVA ARACI KEŞİF UÇUŞUNDA

İnsansız hava aracı, Bestler Dereler Bölgesi'nin yanı sıra, Cudi, Kato, Küpeli ve Herekol Dağlarında keşif uçuşu yapmaya devam ediyor. Batman'dan havalanan ve teröristleri gece- gündüz gibi gözetleyen ‘Heron', Türk Silahlı Kuvvetleri'nde keşif ve gözlem faaliyetlerinde kullanılıyor.

Kanat açıklığı 16 metre, 250 kilogramlık taşıma kapasitesine sahip olan 1000 kilometre menzilli Heron, 52 saat havada kalabiliyor, gece-gündüz anında görüntü ve ses aktarabiliyor. 10 kilometreye kadar yüksekliğe çıkabilen insansız casus uçağı, yüksek çözünürlüğe sahip kameralar sayesinde en küçük nesneleri ayrıntılı olarak görüntülüyor.

CİZRE'DE MANEVRA TATBİKATI

Bu arada bugün Cizre Tank Taburu’nuna ait tanklar manevra tatbikatı yaptı. Cizre 7 kilometre uzaklıktaki tatbikat alına sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında giden 7'si Zırhlı Personel Taşıyıcı ile 8'i tank olmak üzere 15 araç tatbikat alanında manevralarda bulundu. Üst düzey rütbeli komutanlarında izlediği tatbikat 3 saat sürdü. Tanklar, tatbikattan sonra Cizre ilçe merkezinden geçerek tabura giriş yaptı.