BIST 8.735
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.235,73
HABER /  POLİTİKA

Gözler bu kritik görüşmede Erdoğan'ın gündeminde ne var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin 72. Genel Kurulu’na katılmak için bugün ABD'nin New York kentine gidecek. 5 ziyarette Trump'la da görüşecek olan Erdoğan'ın gündeminde ABD'de açılan davalar ve FETÖ var.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 5 günlük ABD gezisine çıkıyor. BM’nin 72. Genel Kurulu’na katılacak olan Erdoğan, Trump ve Macron başta olmak üzere bazı liderlerle görüşmeler yapacak.

Erdoğan’ın ayrıca Türkiye-Fransa-İtalya olarak 3’lü AB zirvesi de yapması bekleniyor. Trump ile FETÖ başta olmak üzere terörle mücadele, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve koruma krizini görüşecek olan Erdoğan’ın BM gündemi de Suriye, Irak, Arakan başta olmak üzere bölgesel konular olacak. Erdoğan, BM’nin 72. Genel Kurulu’na katılmak için bugün New York’a gidecek.

ARAKAN ÇAĞRISI YAPACAK

Özellikle BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ve liderlerle ikili görüşmesinde Erdoğan, uluslararası toplumu Arakan’da yaşanan insani krizin çözümü için ortak adım atmaya çağıracak. 19 Eylül’de başlayacak olan ve “İnsana Odaklanma: Sürdürülebilir Bir Dünyada Herkes İçin Barış ve İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadele” temasının işleneceği 72. Genel Kurul’da yapacağı konuşmada Erdoğan, Arakan’da yaşanan insani krizindeki son durumu liderlere anlatacak.

KRİTİK BULUŞMA PERŞEMBE

Erdoğan, New York’da ABD Başkanı Donald Trump ile 21 Eylül perşembe günü görüşecek. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye’deki siyasi geçiş süreci ve Irak’taki referandum süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’a yaptığı ziyaret sırasında çıkan olaylar sonrasında Cumhurbaşkanlığı korumalarına açılan davayla ilgili duyduğu rahatsızlığı da Trump’a iletecek. Erdoğan görüşmede FETÖ ile mücadele konusunu ve Fethullah Gülen’in iadesini de gündeme getirecek.

TRUMP YEMEK VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi nedeniyle BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine ve ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılacak. Erdoğan, ABD gezisinde ayrıca ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu ile Yahudi kuruluş temsilcileriyle bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca farklı medya kuruluşlarının temsilcileriyle mülakatlar da gerçekleştirecek.

ÜÇLÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüşecek. Macron ile görüşmede Suriye’deki gelişmeler, Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan kriz ve iki ülke ilişkileri ele alınacak. Zirve kapsamında ayrıca Türkiye-Fransa-İtalya üçlü toplantısının da yapılması planlanıyor. Bu toplantıda da Türkiye’nin AB üyelik süreci, mülteci sorunu ve savunma sanayii projeleri ele alınacak.