BIST 10.204
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.423,81
HABER /  POLİTİKA

Gözaltılara hükümetten ilk yorum!

Gözaltılara hükümet cenahından ilk yorum Bülent Arınç'tan geldi. Arınç konuşmaya Taraf'ta yayınlanan belgeleri hatırlatarak başladı.

Abone ol

Ergenekon Soruşturması kapsamında en sert operasyon bugün yapıldı. Aralarında Eski Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına, 1. Ordu Komutanı Ergun Saygun, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın da yer aldığı askerler gözaltına alındı.

Gözaltılara hükümetten ilk yorum Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.  CNN TÜRK'te yayınlanan "Tecrübe Konuşuyor" programına katılan arınç Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in sorularını yanıtladı.

NORMALLEŞİYOR MUYUZ ALT ÜST MÜ OLUYORUZ?

Arınç, "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda eski komutanların gözaltına alındığı hatırlatılarak, "Hukuk ve demokrasinin yerli yerine oturacağı ve kimsenin hukukun üstünde olamayacağı bir süreç mi açılıyor, bu anlamda normalleşiyor muyuz yoksa çok fazla bir altüst oluş sürecinin içine mi giriyoruz?" diye sorulması üzerine, "Son olayları ben de İstanbul'dan takip ediyorum. Bu gözaltıları ben de televizyon başında geçen haberlerden izleme imkanım var. Ama iddia edilen konular yani 'Balyoz' deniliyor, bir başka deniliyor... Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda gazetelerde tefrikalar halinde neredeyse yayınlandı. 5000 sayfa tuttuğu ifade ediliyor... Ve bunu yayınlayan gazetede bir şekilde elindeki tüm delilleri savcılara ulaştırdı. Hatta bir valizin içerisinde ulaştırdı basından gördüğümüz kadarıyla. Dolayısıyla savcıların inceleme konusu yaptığı bir olayla karşı karşıyayız" dedi.

GÖZALTILAR SORUŞTURMA İÇİN BİR HAZIRLIKTIR

Arınç sözlerine, "Yani bu belgeler, bilgiler incelenecek, orada ismi geçenlerin ifadelerine müracaat edilecek belki konuyla bilgisi olduğu düşünülen kişiler de sorgulanacak. Sonunda bu olayla ilgili olarak, spesifik olarak bir dava açılacak veya davasızlıkla bitecek. Şu anda gözaltına almalar varsa eğer bu bir hazırlıktır, soruşturma safhasına ait bir hazırlıktır" diye devam etti.

GÖZALTILARI SAVCI İSTEMİŞ

Bülent Arınç, "Savcılar hem İstanbul hem Ankara'da hem başka bir yerde ismi geçen kim varsa talimat suretiyle soruşturmayı yapan savcılık, diyelim ki İstanbul'dur Ankara'ya, İzmir'e, Manisa'ya, Antalya'ya talimat yazar aldığı kararın uygulanmasını ister. Arama kararları hakim kararıyla olur. Gözaltına almalar daha sonra hakime sevk etmeler de yine yargı süreci içerisinde olur. Bu isimler Türk kamuoyunun yabancısı değil. Bir kısmı Silahlı Kuvvetlerde en üst noktalarda bulunmuş kişiler, bir kısmı daha evvel başka olaylarla ilgili olarak ismi geçen kişiler..." şeklinde konuştu.