BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Muhalefetten Arınç'a hodri meydan!

Bülent Arınç, "Ben olsam hemen seçime giderim" dedi. Muhalefet, "Hodri meydan" diye yanıt verdi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Başbakan ile farklı düşünüyoruz. Ben başbakan olsam hemen erken seçime giderim. Muhalefetin seçim isteği yok. İktidar beklentisi yok" şeklindeki açıklamasına muhalefetten yanıt geldi. İNTERNETHABER'e konuşan CHP ve MHP kurmayları, Arınç'a, "Abi olarak tut Başbakanın elinden seçim sandığına götür. Biz hazırız" dediler.

ARINÇ BİR NUMARA OLMAK İSTİYOR

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Türkiye'de yaşanan tıkanıklığın aşılması için, ülkenin huzura ermesi için mutlaka bir erken seçime ihtiyaç bulunduğunu belirterek, Arınç'a yönelik şu yanıtı verdi:

"8 yıllık sürece baktığımızda halk artık, sanal gündemlerden öte birebir yaşadığı sıkıntıları gözardı etmeyecek. İşsizlik yolsuzluğun yoksulluğun ayyuka çıktığı bir ortamda halk, bu sanal gündemle Ak Partiyi yeniden iktidara getirmeyeceğine inanıyoruz. Siyasi partiler iktidar olmak için siyaset yaparlar. Biz de bu hedefteyiz elbette.

Bülent Arınç, hiç bir zaman bir numara olmayı aklından çıkartamıyor. Bu açıklaması da, bir numara olma düşüncesinin dışa vurumudur. Bu sözlerle çökmekte olan partisine moral vermeye çalışıyor. Ak Parti için yolun sonu görülüyor. Bülent Arınç'a başbakan yardımcılılğı dokundu. Başbakan yardımcılığına yakışmayan tutumlarını ısrarla sürdürüyor."

BAL: "TUT ELİNDEN SANDIĞA GÖTÜR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da, İNTERNETHABER aracılığıyla Arınç'a çağrıda bulundu. Bal, "İş Bülent Arınç'a havale artık. Bana kalırsa erken seçim isterim diyor. İş size kaldı, Sayın Arınç. Bu iş size kaldı. Bir abi olarak Başbakanın elinden tutun ve onu sandığa götürün. Buyrun iş size kaldı. Hadi bakalım hodri meydan. Biz erken seçime hazırız. Hemen seçime gidelim" dedi.