BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Görürse yandı, yoksa yırtacak

Adana'da görme özürlü öğretmen, belgeleri, gören bir insan gibi müfettişe verince işler karıştı.

Abone ol

Adana Abdülkadir Paksoy Lisesi'nde görev yapan görme özürlü tarih öğretmeni Ali Ercan, arkadaşlarını müfettişe şikayet ederken hesaba katmadığı bir tepkiyle karşılaştı. Öğretmenlerin kıyafetleri hakkında yorumlar yapan Ercan'ın bazı iddialarını ispatlamak için evrakları veriş şekli müfettişi şüphelendirdi. Ercan'ın gördüğünden şüphelenen müfettiş de, Ercan'ın görme kaybına dair yeniden rapor almasını istedi.

GAZETE OKUYOR İDDİASI
Bazı öğretmenlerin okul dışında başörtüsü taktığını, okulda peruk takan öğretmenlerin olduğunu ve okul yönetimi hakkında iddialarda bulunan Ercan'ın, müfettişe çantasından çıkardığı evrakları verdiği sırada, evrakları tek tek çıkarması, iddialarıyla ilgili belgeleri diğerlerinden ayırarak vermesi, müfettişin şüphelenmesine neden oldu. Okul yönetimi ve okulda görev yapan öğretmenler ile öğrencileri de dinleyen müfettiş, Ercan'ın tanıyanların da benzer şüpheleri dile getirmesi üzerine, yeniden rapor istedi. Öğretmen ve öğrenciler Ercan'ın kendi başına sokaklarda dolaştığını, gazete okuduğunu ancak sınav kağıtlarını başkalarına okuttuğunu, masa ve sıraların arasından bastonsuz olarak rahatça dolaştığı, karşılaştığı öğrencilerin sesini duymadan ismiyle hitap ettiği söyledi.

Ercan, görme oranının yüzde 40'ın altında olduğu tespit edilirse, bugüne kadar yararlandığı vergi muafiyetini kaybedecek. Bugüne kadar maaşından vergi kesilmeyen ve brüt maaşını alan Ercan'ın, gördüğünün ortaya çıkması durumunda bu vergilerin tamamı kendisinden alınacak ve erken emeklilik şansını da yitirecek.

Haber: Hamdi Ateş
Kaynak: www.yenisafak.com.tr