BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL

PKKya tam yetkili cellat

Terör örgütü militanlar arasındaki disiplini sağlamak için silahlı grubun başına Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'i getirdi.

Abone ol

Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan’ın da bulunduğu PKK Merkez Yürütme Kurulu, örgütün silahlı kanadı olan ve ’Halk Savunma Birlikleri’ adı verilen terör gruplarının başına, kısa süre önce ’Doktor Bahoz’ kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin’i ’tam yetkili’ olarak getirdi. Hürriyet'ten Saygı Özgürk'ün haberine göre Türkiye, Suriye, Irak ve İran’daki gruplara komuta eden, Dr. Bahoz, yaptığı son telsiz konuşmasında, verilen eylem emirlerinin yerine getirilmediğini, üst yönetimin eleştirildiğini belirtti.

Militanların üst yönetimi siyaset yapmakla suçladıklarını, bu durumdan üst yönetimin rant sağlamasına rağmen, kendilerinin hayatlarının söndüğünü söyledi. Dr. Bahoz, üst yöneticilerin hep cephe gerisinde olmasından yakınan militanların, "Onlar 15-20 yıldır örgütte ve hep olayların dışında. Örgütün silahlı kanadına katılan kişinin yaşama süresi 6-7 yılı geçmiyor. Kandil’dekiler yatıyor, biz ölüyoruz" dediğini kaydetti. Dr. Bahoz, bu eleştiriler için "Savaşmayı bilmiyorsunuz, o yüzden ölüyorsunuz" dedi.