BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Görmez: MERS virüsü...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Arap ülkelerinde görülen MERS virüsüne ilgiyle, “Vatandaşlarımızın herhangi bir endişesi olmasın. Hem ...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Arap ülkelerinde görülen MERS virüsüne ilgiyle, “Vatandaşlarımızın herhangi bir endişesi olmasın. Hem kendi personelimizi hem umreye gidecek hacca gidecek bütün vatandaşlarımızı en iyi bir şekilde bilinçlendirmenin programlarını yapıyoruz” dedi.
Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez ile bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Görmez, gazetecilerin son zamanlarda Arap ülkelerinde görülen MERS virüsüyle ilgili sorusuna, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda dünyada en önemli organizasyonları yapan bir müessese. Biz adım adım takip ediyoruz. Hem Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı nezdinde hem de bizim Sağlık Bakanlığımız nezdinde çalışmalarımız devam etmektedir. Oradaki gelişmeleri de an be an takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi bir endişesi olmasın. Biz kendi eğitimlerimize de bu konuda Sağlık Bakanlığı ile yapacağımız bir protokol gereği hem kendi personelimizi hem umreye gidecek hacca gidecek bütün vatandaşlarımızı en iyi bir şekilde bilinçlendirmenin programlarını yapıyoruz. Ancak gelişmelere göre bizim zaman zaman açıklamalarımız olacak” cevabını verdi.
(İHA)