BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

CHP her koşulda idama karşı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, son günlerde çocuk cinayetlerinin artması üzerine ortaya atılan idam cezası tartışmalarına ilişkin, ...

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, son günlerde çocuk cinayetlerinin artması üzerine ortaya atılan idam cezası tartışmalarına ilişkin, idam cezalarına her koşulda karşı olduklarını söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs’ta yaşanan olaylara dikkat çeken Aylin Nazlıaka, hükümetin Taksim’i yasaklama konusundaki inadını bırakması gerektiğini söyleyerek, gelecek 1 Mayıs kutlamalarının da Taksim’de yapılacağını belirtti. 2014 yılının kadınlar açısından zorlu bir yıl olduğunu ifade eden Nazlıaka, “2014 yılının ilk 3 ayında erkekler 60 kadını öldürdü, 13 kadına tecavüz etti, 145 kadına şiddet uyguladı, 12 kadını taciz etti” dedi.

BAKANI ELEŞTİRDİ
Kadınların yüzde 25’inin boşanmak istedikleri için öldürüldüğünü ifade eden Nazlıaka, öldürülen kadınların yüzde 20,8’inin çıkarttıkları koruma tedbir kararına rağmen öldürüldüğünü söyleyerek, kadınların en çok Temmuz ayında öldürüldüklerine dikkat çekti. Sadece kadınlar değil, çocukların da sistematik olarak öldürülmeye maruz bırakıldığını kaydeden Nazlıaka, “2014 yılının ilk 4 ayında 13 çocuğun ölü olarak bulundu. Bu çocuklardan bazıları kaçırıldı, tecavüze uğradı, boğuldu” diye konuştu.
Nazlıaka, Türkiye’de her 3 evlilikten birisinin çocuk evliliği olduğunu belirterek, 12-17 yaş arası 1 milyon 649 bin çocuğun cezaevinde bulunduğu açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ı açıklamalarından ötürü eleştiren Nazlıaka, “İcracı konumda sorumluluğu olan bir insanın çocuk ölümlerine ilişkin ‘çığlık atmayı öğretin’ tavsiyesi vermesi kabul edilebilir de değildir, hoş görülebilir de değildir” ifadelerini kullandı.

"HER KOŞULDA KARŞIYIZ"
Yaşanan çocuk cinayetlerinin artmasından sonra idam cezalarının tartışıldığının hatırlatılması üzerine Nazlıaka, “Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine her koşulda karşıyız, idam cezalarına her koşulda karşıyız. Bu kadar çocuk, kadın cinayetleri oluyorsa, bununla ilgili olarak yasal düzenlemelerin yapılması, gerekli denetlemelerin yapılması, devleti yöneten zihniyetlerin doğru mesajlar vermesi gerekmektedir. Yasalar ve devletin denetimi yeterli olmamaktadır” açıklamasında bulundu.
(İHA)