BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

GOPta trafik eğitimi

Trafik haftası nedeniyle Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşlara yönelik eğitici kampanya düzenledi.

Abone ol

GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, trafik güvenliğinin sağlanmasında en önemli unsurun insan olduğuna dikkat çekerek “Kaza nedenleri ve faktörlerine ilişkin istatistik veriler, insan unsurunun önemini ve onun tutum ve davranışlarının değiştirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Bizlerde hazırladığımız bu kampanya ile başta öğrencilerimiz olmak üzere
vatandaşlarımızı trafik kurallarına uyulması konusunda eğitici bir görev üstlenmeyi hedefledik’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi 5-12 mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası nedeniyle öğrenciler ve vatandaşları trafik kuralarına uymaları konusunda eğitici bir kampanya düzenledi. Hafta nedeniyle ilköğretim çağındaki çocuklar başta olmak üzere trafik kurallarının herkes tarafından uyulması konusunda hazırlanan eğitici kitapçık, broşür ve posterler ilçe genelinde dağıtıldı. Hazırlanan eğitici broşürlerde öğrencilere ‘’karşıdan karşıya nasıl geçilir’’,’’ Oyun nerede oynanır’’, ‘’ bisiklete nerede binilir’’ ve “okul servis kuralları’’ konusunda eğitici bilgiler veriliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ayrıca trafik andı ile başlayan broşürlerde ise başta uykusuz yorgun araç kullanımı olmak üzere yaya geçitleri, emniyet kemeri kullanımı, yayalar için trafik kuralları, trafik işaret levhaları kullanımı, alkollü araç kullanımı ve güvenli sürüş teknikleri konusunda uyarıcı bilgilere yer verdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, trafik güvenliği konusunda kararlı önlemlerin alınması gerekliliğine dikkat çekerek, iletişim tekniklerine uygun uyarıcı ve eğitici materyallerin yurt çapında, yaygın ve etkili bir şekilde kullanılarak kamuoyunun ilgisinin aktif tutulmasının önemine dikkat çekti. Dr. Erhan Erol , “Bireysel ve toplumsal duyarlılık trafik güvenliği bilinci oluşturulmalı. Her gün gazetelerde okuduğumuz radyoda dinlediğimiz ve televizyonda izlediğimiz kazalar hepimizi toplum olarak üzmektedir. Tüm bu kazaların önüne geçilmesi için öncelikle trafik kurallarına uyulması gerekiyor. Bizlerde belediye olarak bu kuralların iyice yaygınlaştırılması için hazırladığımız eğitici setlerle uyarı görevimizi yapıyoruz.’’dedi.