BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Yeni İçişleri Bakanı fırçacı çıktı

Görevi Abdülkadir Aksu'dan alan Osman Güneş'i hatırladınız mı? Hafızası kuvvetli olanlar çıkaracak.

Abone ol

'İçişleri Bakanlığı' görevini devralan Eski Şırnak Valisi Osman Güneş, 19 Ağustos 2005 tarihinde Cizre Hastanesi'ne yaptığı denetim sırasında, kendisinden başka bir hastaneye tayin isteyen hastane başhekimi Mehmet Fırat'ı fırçalamıştı.

Şırnak'ın Cizre İlçesinde hizmete açılan ancak personel yetersizliği sebebiyle hizmete geçirilemeyen diyaliz ünitesini gezen Osman Güneş, Baştabip Mehmet Fırat'a kendisinden tayin istediği için "Birimiz yalancıyız.

Ben mi sahtekarım yoksa siz mi sahtekarsınız?" diye bağırdı. Personel yetersizliği sebebiyle ünitenin çalıştırılamadığı cevabını alan Osman Güneş, "Çok yorulmuşa benziyorsunuz.

Çok mu hasta var? Diyaliz ünitesi açıldığından beri hiç iş yapmadınız. Hiç bir vatandaşın derdine merhem olmadınız. Tedavi etmeyecekseniz bize niye açılış yaptırdınız ? Niye kavga dövüş Şırnak'taki malzemeyi buraya getirttiniz ? Bu ne mantıktır. Bana tayin istediğinizi ve gideceğinizi söylediniz, bunun için hasta alamıyoruz diyorsunuz. Bu ayıpların en büyüğüdür" diye çıkıştı.

Cizre Devlet Hastanesi Baştabibi Mehmet Fırat ise "Hayır efendim böyle bir şey olmadı. Bize gelen müracaatları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki hafta başlayacağiz" diye cevap verdi.