BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  POLİTİKA

Bensiz sol ittifak olmaz

Solda ittifak arayışları sancılı. Sadece DSP ve CHP'nin birlikteliğine SHP lideri Karayalçın ateş püskürdü.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP'nin ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde yer almadığı bir birlikteliğin ''sol seçenek'' diye sunulamayacağını belirterek, ''Sol birliktelik içinde kimlerin yer alacağını, parti yöneticileri değil halkımız karara bağlayacaktır'' dedi.

''HERKESİ SOL İTTİFAKI İNŞA ETMEYE ÇAĞIRIYORUM''

Halkın, solun iktidarına katkıda bulunacak partileri ve kişileri Türkiye'nin meydanlarında yapılan açık hava toplantılarında göreve çağırdığını belirten Karayalçın, şöyle devam etti: ''Kimse sosyal demokrat siyaset alanını tekelleştiremez. Sosyal demokrat siyaset alanı, sol alan yalnızca çalışanların, üretenlerin tekelindedir. Amaç, milletvekili seçilme ya da milletvekili seçtirmek değildir. Amaç, AKP iktidarından mümkün olan en kısa sürede kurtulmaktır. Konuya böyle yaklaşılmalıdır. Bu düşüncelerin ışığında herkesi, AKP'nin iktidarından en kısa sürede kurtulmak için en güçlü şekilde sol ittifakı inşa etmeye çağırıyorum.''

Karayalçın, bir gazetecinin ''CHP'den bir çağrı aldınız mı?'' sorusu üzerine ise ''Bize halktan çağrı geldi. Bizim için önemli olan, halkın çağrısıdır. Ben de zaten o çağrının gücüne dayalı olarak bunları söylüyorum'' yanıtını verdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 1 Mayıs günü Ali Dinçer için taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla bir araya geldiğini hatırlatan Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve parti yöneticileri ile 10 Aralık Hareketi'nin sözcüleriyle ise yaklaşık 2 aydan bu yana ittifak konusunda görüştüklerini, söyleştiklerini söyledi.