BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

GOP meslek sahibi yapıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası’nın açtığı kurslar meslek sahibi yaparken ekonomiye de katkı sağlıyor.

Abone ol

İlçede yaşayan vatandaşların ‘’GOP’un SSK’sı olarak adlandırdıkları kurslardan mezun olanların yüzde 30’u mesleklerini kolaylıkla uygulama şansı buluyor.

GOP’UN SSK’SI BELEDİYE KURSLARI…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “İlçede yaşayan herkese olta veremeyeceğimizden hareketle herkese balık tutmasını öğretmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ev ekonomilerine büyük yarar sağlayan kursların sayısını attırmak yeni yılda da en büyük hedefimiz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Hanımlar Masası’nın düzenlediği kurs ve eğitimler işsizlere iş umudu oldu. Özellikle bir uğraş ve meslek sahibi olmak isteyen ev kadınlarıyla işsiz gençlerin rağbet ettiği kurslardan her yıl bine yakın kişi mezun oluyor. Aralarında Takı Tasarımdan kuaförlüğe, İngilizceden Tekstil Tasarıma kadar 23 dalda düzenlenen kurslara her geçen yıl rağbet artıyor. Spor başta olmak üzere meslek edinmeye yönelik düzenlenen kurslardan bugüne kadar yaklaşık 4153 kişi mezun edilirken, bu kursları bitirenlerin yüzde 30’luk bölümü de mesleklerini hayata geçirme şansına erişiyor.

GOP Belediyesi’nin düzenlediği kuaförlük kursunu 2006-2007 döneminde bitirdikten sonra mesleğini Gül Bayan Kuaföründe sürdüren Nevvare Ertekin , “Bu kurs sayesinde meslek sahibi oldum. Ve çok sevdiğim bu mesleği yerine getirirken, herkesin bu kurslara katılıp becerilerini ortaya koymalarını diliyorum’’ diyor.

Belediyenin kursiyerleri bu kurslara katılma nedenleri olarak da birbirinden ilginç gerekçeler sıralıyor. Kurslara katılanlar arasında kanser terapisi için gelenlerden üniversiteye giden çocuklarının eğitim masrafını karşılamak için gelenlerde bulunuyor. Belediyenin 2004-2005 döneminde mefruşat kursunu bitiren Dilek karaman ise çok şanslı. Gaziosmanpaşa Karlıtepe’de açtığı mefruşat mağazasını 3 yıldır işleten Karaman , “Belediyenin açtığı bu kurslar olmasaydı ben ticaret hayatına kolay giremezdim ‘’ diyor.

Belediyenin takı ve benzeri el sanatlarını bitirenler ise yine GOP Belediyesi tarafından açılan Karadeniz Sabit Pazar yerinde de el ürünlerini satışa sunabiliyor. 1965 doğumlu ve 2004-2005 yılında kurslardan mezun olan Gülseren Turgut’ta takılarını pazarda satıp evine katkı yapan bir kursiyer. Gülseren hanım bu kursların ilçede yaşayanların boşa harcanan zamanlarını değerlendirmek için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Ev işlerinin dışında üretim hayatına bir katkıda bulunamadığım için üzülüyordum. Halk deyimiyle bu kurslar bana ilaç gibi geldi. Erhan Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır’’ şeklinde konuşuyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ayrıca kursu bitirenlerin tüm eserlerini her yıl iki kez düzenledikleri sergide de ilçede yaşanların beğenisine sunuyor.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bir önemli kişinin söylediği gibi ilçemizde yaşayan herkese olta vermenin yerine herkese balık tutmasını öğretmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söylüyor; “Bu kurslar sayesinde binlerce kursiyerimiz emekleri karşılığında evlerinin ekonomisine ciddi katkılarda bulunuyor. Bu kursların sayısını gelecek yıl daha da arttırmayı planlıyoruz.’’ dedi.