BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google’dan mobil veri tasarrufu sağlayacak güncelleme

Google yeni yaptığı güncelleme ile internet hızının düşük ve pahalı olduğu ülkelerdeki kullanıcılarını memnun etmeyi planlıyor.

Abone ol

Yeni bir güncelleme yayınlayan Google Chrome, Android versiyonunda kullanıcılara veri tasarrufu sağlayacak.

Yeni güncelle ile ilgili konuşan ürün yöneticisi Tal Oppenheimer, güncelleme yapan kullanıcıların yüzde 70 oranında tasarruf sağlayacağını belirtti. 

Google, Android ve İOS cihazlarında kullanılacak olan ve veri tasarrufu sağlayan  yeni güncellemesiyle, intenet hızının düşük olduğu ve ya internetin pahalı olduğu ülkelerdeki kullanıcılarını memnun etmeyi planlıyor. Pazartesi günü Android versiyonları için veri tasarrufu sağlayan iyileştirmeler yapılırken güncellemenin IOS versiyonun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili her hangi bir bilgi verilmedi. Güncelleme sonrası veri tasarrufu yüzde 70′e çıkarken; yeni versiyon Hindistan ve Endonezya’da kullanıcılara sunuldu. Yeni güncelleme ise Google’ın aktardığına göre ay içerisinde tüm dünyaya sunulacak.

NASIL KULLANILIR?

Android tabanlı akıllı telefonuzda veya iPhone/iPad’inizde Chrome’u açtıktan sonra “Ayarlar->Bant Genişliği->Veri Tasarrufu->Açık” adımlarını takip ederek veri tasarruf modunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Google’ın aynı özelliği geçtiğimiz Mart ayında masaüstü Chrome versiyonu için de yayına aldığını ayrıca belirtelim.