BIST 9.753
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.435,30
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Translate'in tasarımı tamamen değişti

Düzenli olarak yenilenen ve kendisini günden güne güncelleyen Google Translate uygulaması, yeni tasarımını kullanıma sundu.

Abone ol

Google şirketi, Translate uygulamasının kullanımını daha kolay bir hale getirebilmek için masaüstü sürümünü tekrar tasarladı. Yapılan açıklamaya göre, Google Translate, yeni arayüz tasarımıyla birlikte artık diğer Google ürünleriyle daha uyumlu hale getirildiği söylendi.

Günlük ortalama olarak 143 milyar kelimenin çevrildiği platform, yeni görünümü sayesinde yapmış olduğunuz önemli çevirileri kaydedip düzünlenlemenize imkan tanıyacak.

Şirket birden çok dil konuşan kullanıcılar için çevirilerini tek bir tıklama ile sıralayabilmesine ve gruplayabilmesine de yardımcı olacak.

İlk olarak 2016 yılında Nöral Makine Çeviri teknolojisi ile birlikte oldukça büyük bir yol kat eden Google Çeviri, yeni tasarımıyla beğenileri topladı.

Çeviri konusunda da bir takım yenilikler sunan Google, kullanıcılara çevirdikleri kelimelerin eş anlamlarının haricinde, örnek cümlelere yer verecek. Böylece kullanıcılar çevirdikleri kelimelerin nasıl ve nerede kullanıldığını rahatlıkla algılayabilecekler.

Minimal tasarım hatlarının hakim olduğu yeni arayüzün haricinde, artık pdf, docx, xls ve doc. gibi bir çok dökümanında platform üzerinden çevrilmesine olanak sağlanacak.