BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  GÜNCEL

Karar yazarından Melih Gökçek'e şok suçlama: Gökçek 'kitapsızdı'

Karar gazetesi yazarı Mehmet Doğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için "kitapsızdı" ifadesini kullandı. PEki bu suçlamanın gerekçesi ne?..

Abone ol

Eski RTÜK üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı olan Karar gazetesi yazarı D. Mehmet Doğan'dan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e şok bir suçlama geldi. Gökçek için 'kitapsızdı' ifadesini kullanan Doğan, devamında Gökçek'in "Ben kitap okumam" sözlerini hatırlattı. 

GÖKÇEK ADAY GÖSTERİLMEDİ ANKARALILAR RAHATLADI... Mehmet Doğan, "Ankara'ya yeni başkan" başlıklı yazısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Ankara adayı gösterilmesi için Gökçek'in adını anmadan şunları yazdı: "Ankaralılar sabık başkanın dönüş ihtimali ortadan kalktığı için rahatladı..."

GÖĞSÜNÜ GERE GERE DEMİŞTİ Kİ... "Ankara'nın son çeyrek yüzyılını, bu süre içinde şehre karşı işlenen ağır cürümleri nasıl anlatmalı?" diye soran Mehmet Doğan, "Bu zor işi başarmak için kitap dolusu yazı kaleme aldık. Ankara kütüphanesiz! Ankara'nın çeyrek asırlık başkanı 'kitapsızdı', yanlış anlaşılmasın: Göğsünü gere gere 'Ben kitap okumam!' demişti" ifadelerini kullandı.

OKUMAYI KÜLTÜRLÜ OLMAYI KÜÇÜMSEDİ... "İlk defa bir yöneticinin 'Ben kitap okumam' dediğine şahit olmuştuk.(Çoğu okumaz belki de utanma belası okumam demez.) Bu kadar okumayı, bilmeyi, kültürlü olmayı küçümseyen bir tavır nasıl anlaşılmalıdır? Ve çeyrek asırdır başkent kültürel anlamda çöl haline geldi. Sakıt başkanın kültürden anladığı oyun ve eğlenceden ibaretti. Moskova Sirki'nin her yıl bir aylığına getirtir Büyük Ankara Sirki yapar, bunu da kültürel faaliyet sırasına sokardı" dedi.

SABIK BAŞKAN'IN OYUNCAK MERAKI... Melih Gökçek'in bunlarla da tatmin olmayıp, Anka-Park adında Ankara'ya dünyanın en büyük eğlence merkezini inşaya kalkıştığını hatırlatan Mehmet Doğan, "Ankara tarihinin en büyük belediye yatırımı bir eğlence merkezi. Sabık başkanın oyuncak ve animasyon merakı böyle bir görünürlük kazandı. Ankapark için yurt dışından getirtilen dinozor heykellerinin her biri için harcanan para ile güzel bir kütüphane yapılabilirdi" satırlarına yer verdi.