BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Golf sosyete işi

Golf tartışması giderek büyüyor. Akşam gazetesi konuya farklı bir açıdan baktı ve bu sporun uzmanını konuşturdu.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu'nun Aktütün saldırısından saatler sonra haberdar olmasına yönelik tartışma sürüyor.

Olay sırasında Babaoğlu'nun golf oynaması bu sporu da hedef haline getirdi. Ünlü golfçü Çilingiroğlu Akşam gazetesine bu sporu tek cümleyle özetledi: 'Parası ve ve bol vakti olan oynar'

MİNİMUM 6 SAAT GEREKİR

10 yıldır golf oynayan Kaya Çilingiroğlu, golf sporunun sosyolojik durumu, faydaları ve kimlerin bu sporu yapabileceği konusunda ipuçları verdi. Bir golf oyuncusunun 10 yılda yetişebileceğini söyleyen Çilingiroğlu, şöyle konuştu: "Bu sporu kesinlikle çok uzun vakti olan ve belli standartlarda para kazanan kişiler yapabilir. Tenisi 1-2 saat oynarsın. Ama golf oynamak için minimum 6 saate ihtiyacın var. Bol zamanın olması için de hayatını idame ettirecek paraya ihtiyacın var."

ÜYELİK 30 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Çilingiroğlu, golfun maliyeti konusunda şu bilgileri verdi: "Ekipmanı pahalı değil. Ancak Türkiye'de İstanbul'da olan 3 golf kulübü var. Üyelik ücreti 30 ila 50 bin dolar arasında değişiyor. Bu kulüplere üye olmadan golf oyuncusu olamazsın. Böyle bir parayı Türkiye'de kaç kişi verebilir. Bu nedenle kitle sporu olamamıştır. Dünyada, Amerika'da, Norveç'te olmuştur ama orada kişi başına düşen milli gelir 30 bin dolar."

Çilingiroğlu, golfa özenenlere de değinerek "Sosyal açıdan kendini geliştirmek için bu sporu yapmaya çalışanlar var. Kalburüstü insanlar, bu insanlara böyle bir ufuk açmaz. Golfu kullanarak, buradan iş kopartacaklarını bu insanlar hayal etmesinler. Bu hevese kimse kapılmasın. Golf, konsantrasyon geliştirilir. Evliliğiniz düzelir. Sinir sisteminizi tedavi eder" dedi.