BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Gökdeniz UEFA manşetinde

Gökdeniz Karadeniz'in Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olması UEFA'nın resmi sitesinde de yer aldı.

Abone ol

Trabzonspor ve A Milli Futbol Takım'ın orta saha oyuncusu Gökdeniz Karadeniz'in Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olması UEFA'nın resmi sitesinde de yer aldı.

"Türkiye'nin altın çocuğu yurtdışına gidiyor" başlığıyla çıkan haberde, "Türk futbolunun en parlak yıldızlarından biri" olarak nitelendirilen Gökdeniz'in futbol hayatını yurtdışında sürdürmeye hazırlandığı ifade edildi.

28 yaşındaki Gökdeniz'in, Giresun Yolspor amatör takımında keşfedilerek Trabzonspor altyapısına alındığı ve yaklaşık 10 yıldır aralıksız Trabzonspor A takımında oynadığı belirtildi. Karadeniz kulübünün şimdiye kadar "kulübün uğuru" olan Gökdeniz için gelen bütün teklifleri reddettiğini ancak son teklifin çok cazip olduğu kaydedilen haberde milli oyuncunun yeni kulübüyle 2 yılı opsiyonlu olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığı hatırlatıldı.

Sitede yer alan haberde Gökdeniz'in şu sözlerine yer verildi:

"Kariyerime Trabzonspor'da başladım ama artık yurtdışında devam edeceğim. Bu benim için hem iyi hem de kötü bir şey çünkü çocuğum kadar sevdiğim Trabzonspor formasını çıkartmak zorunda kalacağım. Başka Avrupa kulüplerine de gidebilirdim ama ben Rubin'i tercih ettim çünkü kulübümün de bu transferden para kazanmasını istedim".

Trabzonspor'daki kariyerine 1999-2000 sezonunda 1-0 yenildikleri maçta yedek olarak başlayan ve o zamandan beri takımın demirbaşı oldan Gökdeniz'in, 2003 yılında Çek Cumhuriyeti ile yapılan maçta ilk kez milli formayı giyerek toplam 47 milli maçta oynadığı hatırlatıldı. Haberde ayrıca toplamda 244 lig maçına çıkan ve 2005-2006 yılında adı bahis skandalına karışan Gökdeniz'in 6 ay ceza aldığı ancak daha sonra kendini toplayıp o karışık ortamda bile 11 gol attığı da anımsatıldı.