BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,14
ALTIN 2.430,76
HABER /  POLİTİKA

Dikkat! Duman Müfettişi

1 Nisan tarihinde müfettişleri karşılarında görecek olan milletvekillerini şimdiden uyaralım; 1 Nisan şakası değil...

Abone ol
İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA


Sigara yasağına ilişkin yasa tasarısı 1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe girecek ve kapalı alanlarda sigara içenlere ceza kesilecek.

Yasayı oylayıp kabul eden TBMM yönetimi, “yasayı önce biz uygulamayız” diyerek, sigara yasağının hayata geçmesi için önce Meclis’i sigarasız bir ortam haline getirme kararı aldılar.

Önceki gün yapılan TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, bu yasağın tavizsiz uygulanması için alınması gereken önlemler ele alındı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, AKP’li İdare Amiri Muhyettin Aksak, CHP’li İdare Amiri Ahmet Küçük ve DTP’li İdare Amiri Sırrı Sakık’ı sigara müfettişi olarak görevlendirdi.

Bu üç idare amiri, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren Meclis’te adeta devriye gezerek, sigara içilmesini engelleyecekler. Sırrı Sakık, “Personel, ziyaretçi, görevlinin yanı sıra asıl milletvekillerinin kulislerde ve meclis binasının kapalı diğer alanlarında sigara içmesine engel olacağız. Çünkü milletvekilleri yasağa uyarsa toplumun tümü bundan olumlu etkilenir ve yasa uygulanır. Ceza kesme yöntemi de uygulayacağız. Milletvekillerine ceza yazarsak, maaşlarından kesilecek” dedi.