BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,94
ALTIN 2.454,21
HABER /  GÜNCEL

Cezalı memura kolay emeklilik

Askıya alınan sosyal Güvenlik Yasa Tasarısında Disiplin cezası sonucu atılan ve afla geri dönen memurlara kolay emeklilik hakkı getiriliyor. Bu madde değişmeyecek...

Abone ol

ANKARA- Askıya alınan ve sendikalar ile görüşme sonrasında yeniden gündeme getirilecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunda değişiklik öngören tasarıda disiplin cezasıyla memuriyetten atılanlara müjde var.

1999-2005 yılları arasında disiplin cezası nedeniyle memuriyetten atılan, ancak 2006 yılında çıkartılan afla yeniden memuriyete dönen kişilerle ilgili düzenleme değiştirilmeden aynen korunacak.

Komisyonda bir önerge ile eklenen maddeye göre; personel mevzuatına göre almış oldukları disiplin cezası sonucu 23 Nisan 1999 tarihi ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında memuriyetleri sona eren ancak 22 Haziran 2006 tarihinde çıkan afla yeniden memuriyete dönen kişilere geçmişe dönük borçlanma imkanı getirildi.

Bu durumdaki kişiler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Kuruma müracaat etmeleri halinde, görevlerinden ayrıldıkları tarih ile göreve başladıkları tarih arasındaki primlerini, borçlanabilecek. Bundan doğacak borç tutarının tamamı, borcun tebliğ edildiği tarihten itibaren 2 yıl içinde eşit taksitle veya bir defada ödenebilecek.