BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'ten Ankara'ya fuar müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yeni fuar alanının Akyurt'ta olacağını söyledi!

Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in yeni fuar alanını, Akyurt'ta 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alanda bu yıl sonuna kadar açacaklarını söyledi.
Başkan Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde Ankara Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Gökçek, sanayi odası başkanının 'Ankara'da doğru dürüst bir fuar alanı yok' demesine yüzde yüz katıldığını ifade etti. Gökçek, "İnşallah, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odaları Birliği, Akyurt Belediyesi ve Esnaf Odaları Birliği'nin katılımıyla kuracağımız organizasyonla inşallah bu sene fuar alanımızı Ankara'ya kazandıracağız. Önümüzdeki seneden itibaren, hatta bu yıl sonu itibariyle artık Ankara'da ümit ediyorum ki fuarlarımızı gerçekten çağdaş ve modern alanda açmış olacağız." dedi.
Havaalanının bitişiğinde, Akyurt sapağından döndükten sonra sol tarafta 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alanda yapılması düşünülen fuar alanının, bütün meslek dallarına destek olacağını kaydeden Başkan Gökçek, "İnşallah fuarımıza kavuşacağız" diye konuştu.

SİTELER ESNAFINA DESTEK SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Siteler'e her türlü desteği vermeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Gökçek, daha önce bölgedeki esnafın isteği üzerine doğalgazın, asfalt ile kaldırımın, otoparkın ve 2 adet totemin yapıldığını söyledi.

Başkan Gökçek, ayrıca Ankaralıların bölgeye çekilmesi için Siteler'de, her ay haftanın 2 günü şenlik yapılması, bölgeye AR-GE ve Tasarım Merkezi kurulması için de çalışmalara başlamaları gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından desteklerinden dolayı teşekkür plaketi de verilen Başkan Gökçek, katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini keserek, fuar alanındaki stantları gezdi.