BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den aday olmanın maliyeti!

MHP'den milletvekili adayı olmak isteyenlerin 1000 TL adaylık ödemesi yapması gerekiyor

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milleti 12 Haziran 2011 günü seçim sandığı önüne geldiğinde, bu karanlık tablonun mimarı olan Başbakan ve AKP'den hesap soracak, AKP'nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığına son verecektir" ifadesini kullandı.

Adaylık sürecinin de başladığı MHP'de aday adayı olacakların 1000 TL ödeme yapması gerekiyor.

Bahçeli, MHP Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları toplantılarının ardından yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde adayların merkez yoklaması usulüyle belirlenmesini karar verildiğini bildirdi.

Adayların merkez yoklaması usulüyle belirlenmesi sürecinde, teşkilatların ve üyelerin arasında eğilim ve kanaat yoklaması niteliğinde araştırmalar ve her seçim çevresinde aynı nitelikte çalışmaların yapılacağını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

 "MHP'ye aday adaylığı başvurusu süresi 14 Mart 2011 tarihinde başlayacak ve 21 Mart 2011 günü saat 17.00'de sona erecek.

Hiçbir siyasi partiyle hiçbir şekilde seçim ittifakı ve işbirliği yapmayacak olan MHP bütün seçim çevrelerinde seçimlere tek başına katılacaktır.

Türkiye; terörle mücadelenin acze uğratıldığı, PKK'nın siyasallaştığı, etnik bölücülüğün meşruiyet zemini kazandığı, Türkiye'yi bölme modellerinin (demokratikleşme) adı altında pazarlandığı, Başbakan'ın PKK açılımıyla terör örgütünün emellerini ve taleplerini sahiplendiği, AKP hükümetinin İmralı canisi ile gizli pazarlık yürüttüğü karanlık bir dönemden geçmektedir. AKP'nin sekizinci yılını geride bıraktığımız yıkım döneminde yoksulluk ve işsizlik ürkütücü boyutlara ulaşmış, geniş halk kitleleri iş ve aş sorunu ile ekonomik güçlüklerin pençesinde yaşam savaşı vermeye mahkum edilmiş, cepheleşme ve kamplaşmalar derinleşmiş, toplumsal gerginlikler tahrik edilerek kronik hale gelmiş, yolsuzluk ve kanunsuzluklar kurumsallaştırılmıştır. Sivil diktatörlük hevesleri peşinde koşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de karanlıklar, korkular ve kanunsuzluklar imparatorluğu kurma ihtirasını gerçekleştirme yolunda son aşamaya gelmiştir.

Türk milleti 12 Haziran 2011 günü seçim sandığı önüne geldiğinde, bu karanlık tablonun mimarı olan Başbakan ve AKP'den hesap soracak, AKP'nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığına son verecektir. Türk milleti bu inançsız kadrolarla siyasi hesaplaşmayı sandık başında yapacak, Milliyetçi Hareket iktidarında da AKP döneminin bütün yolsuzluk, bölücülük ve kanunsuzluk sicili meşru zeminlerde sorgulanacaktır."

 Hedeflerinin "2023 yılına kadar yapılacak üç genel seçimde de tek başlarına iktidar gelmek" olduğunu belirten Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Milliyetçi Hareket, milli vicdanda tescil edilmiş siyasi kimliğiyle, milli birlik, milli kimlik ve bölünmez bütünlük konularındaki onurlu tavrı ve duruşuyla, Türkiye heyecanı, sevdası ve vizyonuyla, Türkiye'nin temel sorunlarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturacak program ve projeleriyle ve bunları uygulayacak bilgi, tecrübe ve liyakata sahip inançlı ve idealist kadrolarıyla Türk milletinin huzuruna çıkacaktır.

12 Haziran 2011 günü yapılacak 24. dönem seçimleri "onarım ve toparlanma" dönemi olarak adlandırdığımız MHP'nin birinci iktidar dönemi olacaktır. Milliyetçi Hareket, büyük Türk milletinin desteğiyle Türkiye'deki yangını söndürerek bu aziz vatanı ve milleti ayağa kaldırmaya ve huzurlu, güvenli, onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımaya azimli ve kararlıdır. 12 Haziran 2011 seçimlerine bu şevk ve heyecanla hazırlanmaktadır. Bu kutlu yolda Yüce Allah bizleri mahcup etmesin, himayesini bizlerden esirgemesin." Edinilen bilgiye göre, tüm bölgelerde seçime girecek MHP'de, milletvekilliği aday adaylığı ücreti 1000 lira olarak belirlendi.