BIST 9.731
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.432,40
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'in başı dertte! Savcılık harekete geçti...

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın "Bizden önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri, inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı” sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Melih Gökçek için harekete geçti.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın eski başkan Melih Gökçek'le ilgili hafriyat yolsuzluğu iddiasıyla ilgili harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat ihalelerini incelemeye alan başsavcılık, yapılacak incelemenin ardından soruşturma başlatıp başlatmayacağına karar verecek.

MUSTAFA TUNA NE DEDİ?.. Mustafa Tuna, önceki gün A Haber’de katıldığı programda, "Belediyenin gelirleri her geçen gün daha da artıyor. Özellikle hafriyat gelirlerini devraldıktan sonra gözle görünür bir artış söz konusu. Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri, inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı” demişti. Tuna’nın bu sözleri,  Gökçek’in hafriyat işlerinde yolsuzluk yaptığı iddialarına neden oldu.

Mustafa Tuna'dan Melih Gökçek'e cevap geldi! Rakamlar ortada...

 “VATANDAŞIN GÖZÜNDE HIRSIZ İLAN ETTİ”... Bunun üzerine Gökçek, dün sabah Twitter hesabından açıklama yaparak, “Mustafa Tuna resmen bizi vatandaşın gözünde hırsız ilan etti" diye isyan edip "Mustafa Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalan" deyip Tuna'yı "Seni insan içine çıkamaz hale getiririm" diye tehdit etmişti. 

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ... Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ, konuyla ilgili bir soruşturma olup olmadığını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerine sordu. Başsavcılık yetkilileri, “Konu hakkında soruşturma olup olmadığı” sorusu üzerine, “Henüz bir soruşturma açmadık. Konuyu inceleyip duruma göre bakacağız” dedi.

Melih Gökçek ve Mustafa Tuna birbirine girdi büyük kavga!

Flaş iddia! Mustafa Tuna'yı Erdoğan'a Gökçek mi önerdi?