BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  GÜNCEL

Flaş iddia! Mustafa Tuna'yı Erdoğan'a Gökçek mi önerdi?

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendi yeri için dönemin Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı önerdiği iddia edildi.

Abone ol

MELİH Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınmasının ardından yerine dönemin Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçilmişti. Tuna göreve başladıktan sonra Melih Gökçek dönemiyle ilgili birçok şeyi ortadan kaldırırken, parklardan Gökçek ismi de silinmişti. Tuna, Çukurambar'daki çarpık yapılaşma başta olmak üzere birçok konuda Gökçek dönemine sert eleştiriler getirmişti. Tüm bu olanlar, Mustafa Tuna ile Melih Gökçek arasında geçmişe dayalı bir anlaşmazlık mı var sorusunu gündeme getirmişti. 

ERDOĞAN'A GÖKÇEK ÖNERDİ... Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Mustafa Tuna ve Melih Gökçek ile ilgili bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen bir iddiayı köşesine taşıdı. Uğuroğlu, Mustafa Tuna'nın ismini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öneren kişinin Melih Gökçek olduğunu iddia etti. 

İŞTE UĞUROĞLU'NUN İDDİASI... "Melih Gökçek'in başkanlıktan Recep Tayyip Erdoğan tarafından azledilmesi sonrası Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı Erdoğan'a kim önerdi açıklayayım: Melih Gökçek" diyen Orhan Uğuroğlu, şöyle devam etti: "Size şaşırtıcı gelebilir ama ben hiç şaşırmadım. Tuna'nın işe başlar başlamaz kentin her yerinden Melih Gökçek imzası olan eserleri kaldırması ve Anka Park tema alanının Tuna tarafından "savurganlık" olarak değerlendirilmesine de şaşırmadım."

GÖKÇEK'İN İZLERİNİ SİLDİ... Mustafa Tuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz Gökçek'in dinazorlarını meydanlardan kaldırmış, Gökçek'in eseri olan birçok üst geçit sökülmüş, belediyenin önündeki meşhur 'fışkiyeyi' de söktürmüştü. Ankara'nın en gözde semi haline gelen Çukurambar'ın belediye elile öldürüldüğünü söyleyen Tuna, Gökçek döneminin üst düzey tüm bürokratlarını görevden almıştı. Son olarak Melih Gökçek'in parklardaki isimleri silinmişti.

Başkan Tuna'dan şok itiraf: Öldü, mezardan çıkaracak halim yok!

Yeni Başkan Gökçek dönemini topa tuttu: Felç etti...