BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Gülerce uyardı! FETÖ'cüleri ümitlendiren 4 neden

Hüseyin Gülerce FETÖ davalarında sanıkların son günlerdeki yükselen seslerine dikkat çekti ve FETÖ'cüleri ümitlendiren 4 nedeni bugünkü yazısında aktardı.

Abone ol

FETÖ davalarında sanıkların “geri geliyoruz, devletten tazminatlar kazanacağız, yine biz söz sahibi olacağız” sözlerini sıkça duymaya başladık. Peki onları böylesine pervasızca konuştaran ne? Uzun bir bir dönem bu yapılanma içerisinde kritik görevlerde bulunan Hüseyin Gülerce, bugünkü yazısında yaklaşan tehlikeye dikkat çekti. "FETÖ’cüleri ümitlendiren ne?" başlıklı yazısında 4 neden sıraladı ve yazısını "Ben milletin dediğini bir daha hatırlatayım: Gelecekleri varsa görecekleri var" ifadeleriyle tamamladı.

CHP'NİN TUTUMU: Birincisi, Cumhuriyet Halk Partisi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ihanetini “kontrollü darbe” algısına çevirmek için harekete geçen Pensilvanya’daki elebaşının siyasetteki hoparlörü oldu. 

CHP eski milletvekili, Dursun Çiçek, geçenlerde FETÖ’cüleri çok ümitlendirdi. Bir TV kanalında; “Hâkim ve savcılarla, başsavcılarla görüşüyoruz. Siyasetçiler bunları iktidardan indirsin, bakın biz onları nasıl yargılıyoruz, göreceksiniz” diye konuştu. 

Pensilvanya için Kılıçdaroğlu projesi devam ediyor. Ve 31 Mart’taki yerel seçimler FETÖ için hayat memat meselesi.  İstanbul ve Ankara’nın AK Parti’den alınması rüyaları görüyorlar. 

ABD VE AVRUPA'NIN SAHİPLENMESİ: FETÖ’cüleri ümitlendiren ikinci neden, başta ABD ve Almanya olmak üzere Batı’nın bu örgüte sahiplenmesidir. Avrupa’da FETÖ’cüler el üstünde tutuluyor. Firari savcılara devlet koruması sağlanıyor. ABD’nin Gülen’in iadesi konusunda kılını kıpırdatmadığı görülüyor. FETÖ’cülerin PKK ile birlikte asıl ümidi, Washington’un Suriye üzerinden Türkiye’ye oyun oynamasıdır. 

DOLAR KURU ÜZERİNDEN SALDIRI: Dolar/kur üzerinden yürütülen ekonomik saldırı, onları daha bir heyecanlandırıyor. Bu saldırıya Suriye üzerinden yürütülecek operasyon kadar ümit bağlıyorlar.  Şer cephesi şöyle bir tablo bekliyor: Türkiye Suriye’de köşeye sıkıştırılırken, ekonomik kriz, bir kaosu tetikleyecek. Yerel seçimlerde de AK Parti tökezletilirse FETÖ geri gelecek… 

TAPAR HALE GELDİLER: Bir de iç sebep var. FETÖ’cüler, Fetullah Gülen’e “kâinat imamı”, “beklenen salih zat” diye tapar hale geldiler.  Gülen “geliyoruz, eskisinden daha iyi olacak” diye haber gönderdikçe bunlar kendilerinden geçiyorlar… 

Hüseyin Gülerce'nin yazısının tamamı