BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Gökçek o gece Erdoğan'dan bakın ne istemiş!

Geçen günlerde istifa edeceği konuşulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Erdoğan'dan ne istediği ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyaretinden önce, Gökçek’ten istifasını istedi. İran dönüşünden sonra ise Melih Gökçek Erdoğan’a, “istifamdan önce görüşmek isterim” talebini iletti.

Geçen hafta, siyaset ve kamuoyu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “istifa” edeceği söylentileriyle çalkalandı.

KAMUOYU İSTİFAYA KİLİTLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu iddiaları yalanlamadı, hatta “Şu an yok, olmayacak anlamına gelmez” sözleriyle daha da güçlendirdi. Kamuoyu, Melih Gökçek’in istifa edeceği söylentilerine kilitlenirken, 22 dakikalık Erdoğan-Gökçek görüşmesinin perde arkasına ulaşıldı.

ERDOĞAN-GÖKÇEK GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI

Edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyaretinden önce, Gökçek’ten istifasını istedi. İran dönüşünden sonra ise Melih Gökçek Erdoğan’a, “istifamdan önce görüşmek isterim” talebini iletti.


MUHALEFET İSTİFAMI KULLANIR

Gökçek’in Erdoğan’a, “Şu an istifa edersem, bu kullanılır, muhalefet partileri de AK Parti karşıtları da her türlü suçlamayı gündeme getirir. Bu sadece beni değil, AK Parti’yi de yıpratır. FETÖ suçlamalarından tutun da yolsuzluk iddialarına kadar...

“ŞİMDİ OLMAZ BEN DE PARTİ DE YIPRANIR”

Bu iddialar partiyi daha fazla, sizi daha fazla yıpratır. İftiraların önüne geçemezsiniz. Şimdi istifa dersem büyük sarsıntı olur. Bana üç ay süre verin. Yarım kalan projelerim var, bitsin. Ben istifa ettikten sonra hakkımda çıkacak olan yolsuzluk ve FETÖ iddialarına engel olun” dediği iddia ediliyor. Erdoğan’ın yakın çevresinde, istifanın neden hemen istenmediği konusunda, Gökçek’in talepleri gerekçe gösterilerek geciktirildiği söyleniyor.

"SOSYAL MEDYAYI DİKKATLİ KULLAN"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gökçek’ten sosyal medyayı dikkatli kullanmasını istediği de kaydedildi.