BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF kayıtları son 2 gün hangi bankaya para yatırılacak?

AÖF kayıtları 2017 bitmesine sayılı günler kaldı. 6 Ekim tarihinde bitmesi gerek AÖF 2017 kayıtları 13 Ekim'e kadar uzatıldı. Peki AÖF kayıtları nasıl yapılacak AÖF kayıt ücreti hangi bankaya ödenecek?

Abone ol

Binlerce öğrenci AÖF kayıt bürolarına akın ediyor. Kayıtların bitmesine son 2 gün kala AÖF 2017 kayıt binaları taşıyor. Peki AÖF kayıt işlemlerinde hangi bankaya para yatırılacak?

2017-2018 Öğretim Yılından itibaren, kaydını yenileten öğrenciler tüm ders seçimlerini artık kendileri yapacak ve 45 AKTS krediye kadar ders seçebilecek. Dolayısıyla, kaydını yenileten öğrenciler ilk olarak derslerini seçecek. Daha sonra seçtiği derslere göre hesaplanan ücreti yatıracak ve kaydını tamamlamış olacak. Böylece, öğrencinin ayrıca bağlı bulunduğu Açıköğretim Bürosuna gitmesine gerek kalmayacak.

2017-2018 öğretim yılı itibariyle, Açıköğretim Sisteminde artık istediğiniz dönemden ders seçebileceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; örneğin seçtiğiniz derslerden biri 3. yarıyıl dersi ise 5. yarıyıla kadar ders seçebilirsiniz.

ÖDEMELER NE ZAMAN BİTİYOR?

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında ve bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacak. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 07 Ekim 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecek. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacak. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek.