BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Müslüman kentinde o türkünün sözlerini söyleyince...

Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Novi Pazar türküsünün sözlerini söyleyince büyük alkış aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Müslüman kenti Yeni Pazar'da halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasının başında Novi Pazar türküsünün "Novi Pazar benim vatanım, bu şehir benim en sevdiğim." mısralarını söyleyince alkış tufanı koptu.

Sırbistan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Boşnaklar ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Novi Pazar kentine gitti. Erdoğan'ın gittiği Sancak bölgesinin Novi Pazar şehri, ziyaret dolayısıyla adeta doldu taştı.

ERDOĞAN'I GÖREBİLMEK İÇİN YÜKSEK YERLERE ÇIKTILAR

Sırbistan'ın farklı şehirlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için Novi Pazar'a akın eden binlerce insan, şehrin sokaklarını doldurdu. 7 yıl sonra yeniden Novi Pazar’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı şehirde adeta bayram havası yaşattı. Şehrin dört bir yanına "Türkiye", "Novi Pazar’a hoş geldiniz" pankartları ve Türk bayrakları asılırken, insanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek için pencerelere ve yüksek binaların çatılarına çıktı. Şehrin meydanında kurulan sahnenin çevresini dolduran kalabalık, ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Sırbistan ve Sancak bayrakları da taşıdı. Novi Pazar’ı Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Novi Pazar Belediyesi önünde kurulan sahnede kendisini görmek için şehre gelen insanlara hitap etti.

 İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bugün Sayın Vucic ile birlikte sizlerin karşısında olmamız çok anlamlı. Novi Pazar belediye başkanına da yaptığı hazırlıklar için teşekkür ediyorum.

"NOVİ PAZAR BENİM VATANIM"

Ne diyor o güzel Novi Pazar türküsünde, Kaleden bakınca güzel bir şehir görüyorum. Novi Pazar benim vatanım, bu şehir benim en sevdiğim. Tüm dünya biliyor ki onun en güzel kanıtı Altın Camii.

SIRBİSTAN BİZİ BİRLEŞTİRMELİ

Çok güçlü ve derin ilişkilerimiz olan Sancak bölgesindeki kardeşlerimizin sevinci sevincimizdir, üzüntüsü üzüntümüzdür. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı tam aksine bizi Sırbistan birleştirmeli

2 GÜNDE 16 ANLAŞMA

Dün 12 bugün de burada 4 anlaşma ile iki günde 16 anlaşmaya imza attık, hayırlı olsun.

FETÖ'YÜ BALKANLARDAN TEMİZLEYECEĞİZ

Değerli dostum Vucic ile bu konuda aynı düşüncelere sahibiz. Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki yerimizin sözde olmadığını 15 Temmuz darbe girişiminde Vucic'in desteğini unutmam mümkün değil.Değerli dostum Vucic'in FETÖ'ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar'dan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic'e güvenimiz ve itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Vucic olmuştur.